logo
Możesz się śmiać, ale i tak za kilka godzin
zmienisz swoje życie...
57 693 591
287 online
26 405 VIPy
this is bio, pepsi eliot, ashwagandha

TOP

Dzień | Tydzien | Miesiąc | Ever
Kategorie

Archiwum
  • 5 sposobów jak naturalnie wyleczyć tym razem nadczynność tarczycy

    W jaki sposób się objawia i kogo może dotyczyć?

    Nadczynność występuje wtedy, kiedy tarczyca staje się nadaktywna i produkuje zbyt dużo hormonów T4 i T3.

    Niedoczynność tarczycy oznacza, że hormonów jest zbyt mało.

    Nadczynność tarczycy występuje znacznie rzadziej, niż niedoczynność, a z kolei częstym rodzajem nadczynności tarczycy jest choroba autoimmunologiczna o cechach nadczynności tarczycy Gravesa-Basedowa. W tym zaburzeniu ciało wytwarza przeciwciało (białko produkowane przez organizm w celu chronienia go przed bakteriami i wirusami), zwane immunoglobuliną (TSI). Proces ten powoduje, że tarczyca wytwarza zbyt duże ilości tego hormonu.

    Nadczynność tarczycy może być również spowodowana przez wole guzkowe, które objawiają się guzkami i mogą powodować, że organ ten produkuje zbyt duże ilości hormonu tarczycy. Co więcej, zapalenie tarczycy jest wynikiem ataku na układ odpornościowy przez zakażenie wirusowe, które może powodować czasowe objawy nadczynności.

    Główne objawy nadczynności tarczycy i choroby Gravesa – Basedowa:

    Niepokój

    Problemy ze snem

    Drażliwość

    Nadwrażliwy zmysł węchu

    Zespół jelita drażliwego

    Rzednące włosy

    Nieregularne bicie serca

    Przyspieszone bicie serca

    Zmiany wagi, głównie jej utrata

    Wysoki cholesterol

    Konkretnie przy Gravesie może się zdarzyć, że oczy zaczynają być bardziej wypukłe

    Przyczyny:

    Zespół nieszczelnego jelita

    Brak równowagi hormonalnej

    Zanieczyszczenie toksynami

    Alergie pokarmowe, a co często z tym idzie w parze (lub jest przyczyną) wirusy, pasożyty i grzyby. A także yyy … odwodnienie.

    this is bio, pepsi eliot, owoce

    Oto najlepsze sposoby leczenia nadczynności tarczycy w sposób naturalny

    Żywność, która Ci pomoże:

    Jeśli chodzi o poprawę funkcji tarczycy, najlepszym rozwiązaniem będzie poprawa diety. Włącz do swojego codziennego jadłospisu te produkty lecznicze:

    Zielone soki

    Świeże zielone soki są  bogactwem składników odżywczych, rób je ze szpinaku, jarmużu, rzymskiej sałaty z dodatkiem spiruliny. Możesz też blendować z wodą te pokarmy i wypijać w formie zielonych szejków.

    Całe pokarmy

    Unikaj przetworzonej żywności. Niech na Twoim talerzu goszczą owoce i warzywa. Dużo i codziennie.

    Zioła przeciwzapalne

    Wiele ziół takich jak bazylia, rozmaryn, oregano mają właściwości przeciwzapalne i mogą poprawić pracę tarczycy

    Imbir

    To przeciwzapalna roślina, która przyczyni się do wzmocnienia układu odpornościowego

    shape shake, odchudzanie, this is bio, pepsi eliot

    i nie tylko, gdyż SHAPE SHAKE TiB TO WSZYSTKIE AMINOKWASY ESENCJONALNE (czyli te, których nie umiesz sobie zrobić) i DUŻO GLUTAMINY!

    Bulion z kości

    Owa niskowibracyjna potrawa wspiera detoksykację i pomaga w odbudowie przeciekających jelit, które to mogą pogarszać stan tarczycy. Dopóki rezonujesz z taką potrawą może być dla Ciebie pomocna. Możesz też poprzestać na glutaminie, albo Shape Shake TiB.

    Co Cię z pewnością nie uzdrowi … czyli konieczna będzie dieta eliminacyjna

    (Nieszczęsny) gluten

    Tradycyjne mleko, czyli chodzi o kazeinę do budowy kości, kopyt i rogów dużego zwierzęcia

    Sztuczne aromaty lub barwniki – mogą wpływać na funkcjonowanie tarczycy, dlatego lepiej trzymać się od nich z daleka

    Cukier – osłabia działanie systemu odpornościowego i przyczynia się do powstawania choroby autoimmunologicznej

    Żywność pakowana może zawierać poukrywane produkty z GMO

    Brak odpowiedniej ilości kwasu w żołądku

    Zakwaszenie ciała, co również wiąże się z powyższym (Jakie masz pH moczu na czczo i w południe?)

     

    A teraz top 5 sposobów, aby naturalnie wyleczyć nadczynność tarczycy

    1. Dąbrówka 2ml 3x dziennie

    Zawiera kwasy, które mogą zapobiegać uszkodzeniu tarczycy.

    2. L-karnityna 1000 mg 2-4x dziennie

    3. Melisa 2ml 3x dziennie

    Hamuje wiązanie się przeciwciał z gruczołem tarczycy.

    4. B-complex 50mg 2x dziennie

    5. Sterole roślinne

    Pomagają zrównoważyć układ odpornościowy. Postępuj zgodnie ze wskazówkami na butelce.

    pepsi eliot, this is bio, olejki eteryczne

    Olejki eteryczne na nadczynność tarczycy

    Wiemy dobrze, że w wielu przypadkach właściwości olejków eterycznych są zbawienne. W tym przypadku również nie zawodzą. Sprawdzi się kadzidło i mirra, które redukują stres i mogą poprawić funkcjonowanie tarczycy.

    Uważka!

    Olejki eteryczne w kontakcie ze skórą mogą podrażniać, osobiście mogę się zlewać paczulą, ale już odrobina olejku z cytrusów powoduje bąble, a oregano parzy o wiele mocniej, dlatego najlepiej rozcieńczyć olejek z bio olejem kokosowym, albo oliwą. Zawsze zrób małą próbę.

    Umieść 2 krople oleju kadzidłowego na podniebienie i nałóż 2-3 krople oleju z mirry bezpośrednio na obszar tarczycy (2 razy dziennie).

    Źródło: 1

    To oczywiście wszystko brzmi cudnie, ale wiemy, że tarczyca ma zawsze związek z jodem. Co dziwniejsze sam Basedow przeprowadzał z powodzeniem próby leczenia Gravesa-Basedowa właśnie dużymi dozami jodu pierwiastkowego. Niestety nie jest to takie proste i eksperymenty z jodem przy tym schorzeniu powinny być przeprowadzane pod nadzorem świetnego w temacie naturopaty.

    Owocek:)

    PS

    Bardzo proszę, aby nie dodawać pod tym wpisem komentarzy będących rozkminami w temacie konwencjonalnego leczenia tej choroby przez alopatów. Bardzo przepraszam, ale wszystkie takie komentarze zostaną usunięte. Robię to z powodów osobistych.  Dziękuję Ci i lovciam.

    (Visited 7 156 times, 58 visits today)
    Pepsi Eliot
    Blog pepsieliot.com nie jest jedną z tysięcy stron zawierających tylko wygodne dla siebie informacje. Przeciwnie, jest to miejsce, gdzie w oparciu o współczesną wiedzę i badania, oraz przemyślenia autorki rodzą się treści kontrowersyjne. Wręcz niekomfortowe dla tematu przewodniego witryny. Jednak, to nie hype strategia, to potrzeba.
    Może rzuć też gałką na to:

    Dobre suplementy znajdziesz w naszym Wellness Sklep
    Disclaimer:
    Info tu wrzucane służy wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych, czasami tylko poglądowych, dlatego nigdy nie może zastąpić opinii pracownika służby zdrowia. Takie jest prawo i sie tego trzymajmy.

    Powiązane artykuły

    1. Ola 20 sierpnia 2017 o 14:15

      Pepsiu, a czemu mnie po wypiciu szape szejka robi się nie dobrze? Próbowałam na wiele sposobów: na samej wodzie, rano po nawadnianiu, po południu w ramach ostatniego posiłku, później na diy mleku migdałowym w rożne pory dnia. Efekt zawsze taki sam. Słabo, nudno, głowa ćmi (na mleku), a boli jak cholera (na wodzie). Czy proces trawienia szejka dla mnie jest aż tak trudny, że do 30 min po wypiciu czuje się jakby mnie ktoś walcem rozjechał? Twardo jadę z trzecim już opakowaniem i smaczne to jest i łatwe ale cholerka ledwo dycham. Cóż robić? Czy to nie for me?

      1. Pepsi Eliot 20 sierpnia 2017 o 16:25

        nie tolerujesz białka

    2. sakurablue 20 sierpnia 2017 o 22:57

      Sama posiadam wole guzkowe skutkujące nadczynnością i jestem wdzięczna za ten artykuł. Już jakiś czas temu wprowadziłam zielone szejki, odtrułam się ziemią okrzemkową i biorę zestaw supli ( po biorezon.) Teraz czekam na efekty. Z przyswajaniem jodu mam faktycznie problem, ale testuje kelp i wydaje się być ok. Czy jak biorę resweratrol z omega i ala to l-karnityne już sobie darować?

      1. Pepsi Eliot 21 sierpnia 2017 o 08:00

        l-karnityna to niesamowity aminokwas nieproteogenny, ma wielorakie działanie, biorą ją kulturyści, aby chronić mięśnie i spalać tłuszcz, biorą ją wcześniaki w inkubatorach na podtrzymanie procesów życiowych. Dlaczego miałabyś z niego rezygnować? Omega 3 to przeciwzapalne kwasy tłuszczowe, a resweratrol to silny antyoksydant do niwelowania skutków wolnych rodników tlenowych.

        1. sakurablue 22 sierpnia 2017 o 12:01

          Dziękuje za poradę 😊 Nie rezonuję już z moimi guzkami. Chcę je pożegnać z miłością, więc chyba ta l-karnityna przyśpieszy ten proces.

      2. grzegorzadam 21 sierpnia 2017 o 08:13

        Z przyswajaniem jodu mam faktycznie problem,”

        Jak to się objawia?

        1. sakurablue 22 sierpnia 2017 o 11:25

          Robiłam próbę robiąc płynem lugola plamę na brzuchu. Plama się nie wchłonęła przez 3 dni, poza tym swędziała mnie skóra. Spróbowałam mimo to wziąć 2 krople płynu na szklankę wody i zrobiło mi się po nim słabo.

          1. grzegorzadam 22 sierpnia 2017 o 11:32

            Może jesteś uczulona, to się zdarza bardzo rzadko, ale zdarza.
            Zrobiłbym analize APW w takim przypadku.

      3. grzegorzadam 22 sierpnia 2017 o 11:34

        odtrułam się ziemią okrzemkową”

        To nie jest najlepszy sposób, skąd wiesz, że się odtrułaś?
        Było powtórne badanie?

        1. sakurablue 22 sierpnia 2017 o 15:46

          Dziękuje za sugestie. Tak byłam na ponownym badaniu. Wciąż mam sporo metali ciężkich i pestycydów, ale po pół roku kuracji na zmianę zeolitem i ziemią, oraz oczyszczania jabłkami i zielonymi szejkami z moringą, jest lepiej…

        2. sakurablue 22 sierpnia 2017 o 15:48

          😊 Zbierałam toksyczne substancje ponad 30 lat, więc nie oczekuje natychmiastowej poprawy. Będe musiała powtórzyć. Piję codziennie koktajl z kolagenu witC i siarki msm. Biorę suplementy dobrane po biorezo. I mam nadzieję, że tyle wystarczy.

          1. grzegorzadam 23 sierpnia 2017 o 08:37

            Zbierałam toksyczne substancje ponad 30 lat,”

            To teraz trzeba poczekać na efekty 😉
            Oczyszczanie wymaga czasu.

    3. grzegorzadam 21 sierpnia 2017 o 07:58

      Co dziwniejsze sam Basedow przeprowadzał z powodzeniem próby leczenia Gravesa-Basedowa właśnie dużymi dozami jodu pierwiastkowego. ”

      Właśnie… 😉

      1. kati 31 stycznia 2018 o 13:32

        A można coś więcej w tym temacie ?

        1. grzegorzadam 31 stycznia 2018 o 15:22

          Jest trochę w necie o tym.
          Jaki poziom wit.D?

    4. Aga 21 sierpnia 2017 o 17:27

      ja mam subkliniczną nadczynnosc i smarowanie sie plynem lugola mi swietnie robi:)

    5. Weronika 6 września 2017 o 09:01

      Proszę wyjaśnić, dąbrówka i melisa to mają być jakieś nalewki że taka mala ilość?

    6. pyrchliczka 24 października 2017 o 22:13

      do pepsieliot: ja również dołączam do pytania o dąbrówkę. co to jest i gdzie można to dostać?

    7. Moria 29 listopada 2017 o 13:48

      Witam. Dzięki za artykuł. Sama borykałam sie z nadczynnością wiele lat, aż w końcu jakis mądry lekarz wpadł na pomysł żeby pozbyc sie problemu i wyciął mi tarczyce. Moja głupota i brak wiedzy że się na to zgodziłam…. no còż -za pòźno. Dlatego bardzo prosze o wpis jak postępowac i co suplementowac przy braku tarczycy. Podejrzewam że takich osòb jak ja jest wiele. Z gòry dzięki. Moria

      1. Pepsi Eliot 29 listopada 2017 o 15:00

        przede wszystkim nie zapomianć o jodzie, bo piersi kobiece bardzo go potrzebują

      2. grzegorzadam 29 listopada 2017 o 16:28

        jakis mądry lekarz wpadł na pomysł żeby pozbyc sie problemu i wyciął mi tarczyce.”

        To się chyba nigdy nie skończy, to okaleczanie ludzi za kasę.

    8. Renata 10 grudnia 2017 o 23:34

      Witaj Pepsi. Zrobily mi sie bolace guzki na tarczycy. Od paru tygodni bolala mnie szyja z tylu ,myslalam,ze trzeba kregoslup ,,wyprostowac; i bedzie dobrze. Ale przeszlo tez na przod i pojawily sie bolace guzki,jakby opuchnieta tarczyca, do tego doszla temperatura do 39 stopni,problemy ze snem. Wczoraj bylam u lekarza. Pani doktor zlecila zrobic badanie krwi. Troche za duzo trombocytow 493(norma 140-400) ,CRP 101,2 (norma 0.0-5.0) i FT3 6.16(norma 2.3-4.2) FT4 2.36 (norma 0.89-1,76), TSH 0.045 (norma 0,55-4,78). Pisze te normy ,bo to labolatorium w Niemczech. Z powodu wysokiego CRP przepisala mi penicyline 3 razy dziennie. Obawiam sie,ze to mi za bardzo nie pomoze,bo przyjowalam megadawki witaminy C i nie pomoglo. Konsultowalismy to jeszcze z innym lekarzem, to mowil zeby odstawic jod, bo dziala jak oliwa na ogien. Od wrzesnia biore plyn Lugola 5-8 kropli,z suplementami do tego i sola.Znalazlam w ksiazce ,,Jod leczy; informacje,ze branie jodu usunelo szumy uszne.
      Moze cos z tym braniem jodu nie tak. Rok temu zaczelo mi szumiec w glowie, to chyba te szumy uszne , do tego nacisk na uszy. Bylam tu w Niemczech w tej samej klinice co wczoraj,ale nie pomogli. Pan, a potem panii doktor powiedzieli,ze trzeba bylo przyjsc wczesniej. Pytalam czy te szumy moga miec jakis zwiazek z tym,ze 3 lata temu wstawilam sobie korony, poza tym mam jeszcze amalgamatowe wypelnienie,a pani dentystka do tych koron zapakowala jakis srebrny metal. Pytalam czy tam nie ma rteci-powiedziala,ze nie,ale kto wie. Znalazlam opis objawow zatrucia rtecia i bylo tam wlasnie,ze szumy uszne, nacisk na uszy, a w nastepnej kolejnosci niszczenie ukladu endokrynologcznego. Brzmi strasznie. Sama juz nie wiem co robic. Jeszcze wybieram sie do endokrynologa,ale tutaj cos takiego znalezc to tez nielatwo, poza tym tu tez sa chore terminy oczekiwania.

      1. Pepsi Eliot 11 grudnia 2017 o 09:05

        zapalenie tarczycy, nadczynność,
        Poziom kwasu żołądkowego !
        Poziom średni dzienny pH moczu między posiłkami.
        1. Zbadać poziom metabolitu witaminy D3 25(OH). Właściwa wartość u zdrowego>50,najlepje 70-80 a przy chorobie>80 , najlepiej 90-100
        2. Zbadać poziom homocysteiny – powinien być > 4.5 u zdrowego 6-8 a powyżej 10 stan zapalny
        3. Zbadać poziom igG – są to przeciwciała na bakterię chlamydia pneumoniae , borelioza, mykotoksyny.
        4. Wycofać z diety cukier
        5. Zbadać tolerancję organizmu na gluten i ewentualnie go wyeliminować
        6. Flora bakteryjna odbudować m.in. poprzez fermentowane warzywa owoce
        7. Wycofać mleko z diety
        8. Usunąć plomby amalgamatowe i przeprowadzić chelatację organizmu
        9. Usunąć zęby leczone kanałowo (lub dokonać ponownego leczenia)
        10. Włączyć do diety kurkumę (kurkumina) oraz ostre przyprawy (kapsaicyna) – terapia 4 szklanek http://www.pepsieliot.com/prosta-terapia-4-szklanek-czyli-codzienny-rytual-oczyszczania-ciala/
        11. Usunąć pasożyty i pleśnie (np.metody Huldy Clark) lub przez stosowanie wrotyczu piołunu goździków i innych
        12. biorezonans dokładny w zakresie patogenów
        13. Analiza pierwiastkowa włosa APW

      2. grzegorzadam 11 grudnia 2017 o 09:21

        Rok temu zaczelo mi szumiec w glowie, to chyba te szumy uszne ”

        Może być niedobór wit.D, jaki poziom?
        Mogą być zatrucia rtęcią, trzeba to zbadać.
        A dentystka niech poda skład dokładny, łaski żadnej nie robi.

    9. Renata 11 grudnia 2017 o 14:10

      Dziekuje wam kochani za szybka odpowiedz. Bede dzialac dalej . Dzieki!!!

    10. ania staporek 13 grudnia 2017 o 21:20

      Witam serdecznie, jestem w 27 tyg ciąży- zdiagnozowano cukrzyca(biorę insuline, w 1 ciąży tak samo i nadczynność tarczycy zespół gravesa basedova leczona thyrosan i thyrozol. Obecnie nie biorę żadnych leków, emisja choroby( tak stwierdziła Pani dr.)Mam podwyższone próby wątrobowe(myślę, że po lekach, bardzo się żle czułam biorąc je) Na ostatniej wizycie Pani dr stwierdziła, że prawdopodobnie nie będę mogła karmić piersią ze względu na branie leków. Załamałam się:( Obecnie piję pokrzywę i napary z korzenia mniszka lekarskiego.Co mogę jeszcze stosować aby diagnoza dr sie nie sprawdziła, bardzo proszę was o poradę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1. grzegorzadam 14 grudnia 2017 o 09:39

        w 27 tyg ciąży- zdiagnozowano cukrzyca(biorę insuline, w 1 ciąży tak samo i nadczynność tarczycy zespół gravesa basedova leczona thyrosan i thyrozol. ”

        w CIĄŻY PODALI INSULINĘ?!

        ”Na ostatniej wizycie Pani dr stwierdziła, że prawdopodobnie nie będę mogła karmić piersią ze względu na branie leków. ”
        Brak słów.

        1. ania staporek 14 grudnia 2017 o 15:42

          Witam czyli nic i nikt nie może mi pomóc

          1. ania staporek 14 grudnia 2017 o 15:45

            Tak w ciąży biorę insulinę 4 razy dziennie. Pani diabetolog na ostatniej wizycie stwierdziła iż cukrzyca prawdopodobnie mi już zostanie:( na swojej drodze spotykam takich oto super lekarzy!!!!!!!!!!odechciewa się wszystkiego

            1. grzegorzadam 14 grudnia 2017 o 21:36

              ZAchowaj spokój, 95% jest takich, posłuchaj mądrego lekarza:
              https://youtu.be/lwiCiA-M_y0

              Cukrzyca jest do ogarnięcia, co to znaczy zostanie?
              Jak będziesz się szprycować insuliną, na pewno!
              https://youtu.be/ybZNlkZSCyA

            2. ania staporek 15 grudnia 2017 o 16:28

              Witam biorę się za suplementację i dietę,gdzie mogę online kupić witaminy, polecacie jakieś strony? Czy lepiej udać się do sklepu zielarskiego? Mam nadzieję iż owa suplementacje pomoże uporać się z tą tarczycą , jak pomyśle iż nie będę mogła karmić piersią to płakać mi się chcę:(

            3. grzegorzadam 15 grudnia 2017 o 19:00

              Filmy widziałaś?
              Polecam tę pozycję, może wiele zmienić:
              http://docplayer.pl/6996092-Walter-last-jak-wyleczyc-sie-z-cukrzycy.html

            4. Pepsi Eliot 15 grudnia 2017 o 22:14

              polecam dr Cousensa, leczenie cukrzycy w 30 dni (9 filmików) witarianizm,czyli na surowo i roślinnie, dieta wysoko węglowodanowa (80% ), w przewadze surowa, nisko tłuszczow a(nie wiecej niż 10%), niskosodowa i wysoko potasowa.

    11. Sylwia 14 grudnia 2017 o 00:31

      Witam serdecznie, jestem w 11 tygodniu ciąży. Przed ciążą tsh, ft3, ft4 byly w normie. W chwili obecnej tsh mocno spadło i jest na poziomie 0,041mlU/l (norma od 0,27-4,20) ft3 4,31 pg/ml (norma 2,57-4,43) ft4 1,83 ng/dl (norma 0,93-1,7). Czy to oznacza juz nadczynność? Wiem, ze pewne hormony w ciąży powodują bardzo często spadek tsh, jednak lekarz kazal mi sie udać do endokrynologa. Czy mogłabym w jakiś sposób poprzez np zażywanie witamin sobie pomóc? Czy jod zawarty w kompleksie witamin Omegamed Optima, które biorę od początku ciąży mógł jakoś niekorzystnie na wyniki wpłynąć? Bylabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam serdecznie.

      1. grzegorzadam 14 grudnia 2017 o 09:42

        Poczekaj spokojnie do końca ciąży, nie wykonuj nerwowych ruchów.
        Jakaś mania z tymi badaniami.

    12. Edyta 2 lutego 2018 o 11:39

      Przy nadczynności niedoczynność czy Hashimoto wydają się być zwykłym problemem dietetycznym 😛
      Przy Graves Basedowie postępującym szybko – pogarszającej się sytuacji z oftalmopatią tarczycową lekarz zaleca wycięcie tarczycy by ratować wzrok….Tak więc trudno wybrać wycinać, nie wycinać :p w zasadzie wiadomo, trzeba robić wszystko by chronić oczy. Nie wiadomo kto ma rację… Nawet już nie wiem jak suplementów szukać, wkoło tyle naciągaczy, którzy zbijają kasę na naiwności i modzie na natural 🙂
      Jakie marki supli są ok? Swanson to chyba badziew?

      1. Pepsi Eliot 2 lutego 2018 o 12:37

        My polecamy This is BIO, TiB, oraz G&G. Zrezygnowaliśmy ze Swansona.

      2. grzegorzadam 2 lutego 2018 o 13:07

        Przy Graves Basedowie postępującym szybko – pogarszającej się sytuacji z oftalmopatią tarczycową lekarz zaleca wycięcie tarczycy by ratować wzrok”

        Skalpel nie jest remedium, szukamy przyczyn- wirusów, wolnego wapnia, braków minerałowych itd.:
        http://www.pepsieliot.com/lista-podstawowych-badan-ktore-pomoga-ci-ruszyc-ze-skrzyzowania/

    13. Edyta 2 lutego 2018 o 16:30

      Przyczyną jest przede wszystkim dziedziczenie 🙂

      1. grzegorzadam 2 lutego 2018 o 17:36

        Masz wpływ na geny, poczytaj o tym.

    Dodaj komentarz