2 poważne powody, aby raczej zacząć kurację uzdrawiającą od leczenia naturalnego
  • Pepsi EliotAutor:Pepsi Eliot

2 poważne powody, aby raczej zacząć kurację uzdrawiającą od leczenia naturalnego

Dodano: 25
miś
miś / Źródło: Pixabay
Wadliwe ego? Gra grą, ale skoro zalogowaliśmy się, trzeba grać jak najczyściej i w miarę możliwości świadomie, bowiem wszystko ma sens i dzieje się po coś. Jakoś nikt nie protestuje, że w Stanach poważne przypadki koronawirusa zaczęto leczyć wlewami dożylnymi z Witaminą C.

Co zrobić z naszym wadliwym ego?

Żeby nie przyszło Ci do głowy, że historie, które zagaiłam wczoraj, Q-Anona, a nade wszystko strasznej szerzącej się pedofili i spraw powiązanych z tajnymi rytuałami masońskimi, oraz odważnej postawy Donalda Trumpa mają podłoże mistyczne i transcendentne, walki dobra ze złem. Nie ma transcendentnej walki dobra ze złem, walka nie jest elementem transcendencji, ani pojęcia dobry czy zły, gdyż ocenianie jest elementem wadliwego ego, a transcendentny jest tylko wolny wybór drogi.

Gra w której uczestniczymy kręci tylko ego. W tej grze kilka rodzin urządziło się wyjątkowo wygodnie, chociaż tragicznie niemoralnie dla innych i grają w swoją grę władców planety i kosmosu. Jeśli znajdzie się ktoś na tyle mocny, że będzie mógł pokrzyżować, czy chociaż utrudnić realizację planów będzie to bardzo, bardzo w porządku względem grających w tę grę Ziemian.

Jednak dzięki temu, że nasze ego nudzi się w czasach koronowirusa, owszem jest strach, ale pojawia się też znużenie monotonią informacji, tym bardziej, że główny ściek miewa wpadki, ale też celowo wprowadza w błąd, ukazując rzędy trumien, niekoniecznie z powodu aktualnej sytuacji, co zawsze robi większy zamęt. Ściek alternatywny też nie jest aż taki znowu bez skazy. Wręcz przeciwnie, bo również jesteśmy w grze, i na każdym kroku mamy do czynienia z wadliwym ego.

Internet jest maksymalnie zaśmiecony z tego powodu, że ostatecznie nie da się go kontrolować. Owszem w sierpniu 2018 ścięli naturalne wyszukiwanie w Google dużych alternatywnych stron, w tym mojej, ale sygnały dochodzą z całego świata i z różnych komputerów i jak widać jesteśmy i mamy się nieźle. Jednak fakt, że w czasach, gdzie można skompromitować kogoś jednym zdjęciem, tworzy się masę treści absurdalnych, na kilometr śmierdzących teoriami spiskowymi, lub tylko kretynizmem, sprzecznościami, tak, aby już nikt niczemu nie dawał wiary, żeby uznano to oburzające zdjęcie polityka, czy amoralnej szychy z szołbizu za zgrabny fotomontaż.

Gra grą, ale skoro zalogowaliśmy się, trzeba grać jak najczyściej i w miarę możliwości świadomie, bowiem wszystko ma sens i dzieje się po coś. Jakoś nikt nie protestuje, że w Stanach poważne przypadki koronawirusa zaczęto leczyć wlewami dożylnymi z Witaminą C.

Może ta pandemia przysłuży się do otwarcia oczu na pewne sprawy powiązane z trybem życia, dietą, odpowiednim uzupełnianiem braków właśnie za pomocą witamin, minerałów, czyli odporność, odporność, odporność. Może ktoś się dwa razy zastanowi zamiast wytnie dziecku migdałki, da przynajmniej jakąś naturalną szansę na pozostawienie bardzo ważnej pierwszej bariery przed intruzami, chroniącej dziecko, a potem człowieka dorosłego.

Obcinanie czegokolwiek nie może być prewencją, może ratować życie, może przedłużać życie, ale nie można komuś obciąć macicy tylko dlatego, że ma mięśniaka i nie siedzi już w wieku rozrodczym. Nie wspomnieć o diecie, o trybie życia, tylko nastraszyć rakiem i ciachnąć, gdyż taki jest program wahadła.

Dlaczego w pierwszej kolejności powinno się przedłożyć naturalne metody uzdrawiania ponad praworządne sposoby medycyny konwencjonalnej?

Ludzie czytajo, próbujo zrozumieć i bojo się, bojo.

Wiadomo, że każda śmierć spowodowana jest w ostatecznym rozrachunku zgęstnieniem krwi, i to może tłumaczyć dlaczego w szpitalach odnotowuje się więcej zgonów nad ranem.

4 Szklanki to podstęp, ale może okazać się zbawienny...

4 szklanki mają bardzo przemyślany skład i kolejność szklanek. Mają za zadanie systematyczne oczyszczanie ciała, przede wszystkim wątroby, nawodnienie go po nocnym odwodnieniu i odżywienie.

Z powodu nocnego odwodnienia rano budzisz się z gęściejszą krwią, a pierwsza szklanka z 4 szklanek ma Cię nie tylko nawodnić, ale także wykorzystuje przede wszystkim właściwość kurkumy do rozrzedzania krwi. Taka szklanka to balsam dla ciała i po to przyjmuje się kurkumę na czczo.

Kurkuma zawiera zaledwie 3 % kurkuminy, owszem czarny pieprz zwiększa dostępność kurkuminy 20 razy, ale to i tak są bardzo niewielkie ilości, jeśli przyjmować by kurkumę jako silny antyoksydant. Nie po to dodajesz ją do pierwszej szklanki, ale rozrzedzasz nią krew i ułatwiasz szybkie nawodnienie ciała.

W sytuacjach, gdy jest rak jelita, trzustki, powinno się przyjmować czystą kurkuminę, najlepiej w formie zamkniętej w liposomalu, czyli cząsteczce tłuszczu, który pozwala kurkuminie łatwo wniknąć do komórki, co jest porównywalne z iniekcją dożylną.

Kolejne szklanki również na bazie wody z sokiem z cytryny z magnezem, ewentualnie solą, octem jabłkowym, oraz czwarta z algami i trawami, mają nie tylko zbawienny wpływ na układ trawienny, ale także na psychikę, gdyż magnez i trawy, oraz Omega 3 z Hemp Protein (rozbudowana czwarta szklanka) to zestaw naturalnych substancji antylękowych.

2 poważne powody, abyś zaczęła kurację uzdrawiającą od leczenia naturalnego

Raz, to bezpieczeństwo

To szokujące, ale ponad 200 tysięcy ludzi umiera rocznie tylko w samych Stanach z powodu leków na receptę. Kolejne 300 tysięcy każdego roku odkłada widelec w szpitalach w wyniku zaniedbań medycznych, też tylko w Stanach. W sumie rok do roku umiera pół miliona Amerykanów i pewnie drugie tyle Europejczyków. A statystyki te są dowiedzione tutaj.

Jest pytanie ilu ludzi umiera z powodu używania środków medycyny naturalnej? Praktycznie nikt. Za to jak tylko zdarzy się precedens internet wrze, jak w ukropie.

Dwa, najważniejszy powód, że naturalia działają wprawdzie wolniej, ale lepiej

Główną przyczyną, że naturalne metody leczenia działają lepiej jest to, że odnoszą się do przyczyn choroby. Żadna choroba nie została spowodowana brakami chemioterapeutyków i naświetlania.

Natomiast brakami magnezu, witaminy D, C, E, A, jodu, selenu, cynku, antyoksydantów, tlenu, dwutlenku węgla, B compleks i innych elementów, jak odpowiednia ilość kwasu w żołądku, powiązanych z życiem komórki w zdrowiu, a więc takimi brakami owszem, dziesiątki częstych chorób, w tym większość o ile nie wszystkie autoimmunologiczne, oraz tak zwane cywilizacyjne.

Wklejam apel lekarza Tomasza Dangela anestezjologa opublikowany w Wyborczej.

Nie przez przypadek dochtore nazywa się "lekarz", czyli facio od leków, a felczere, nazywa się "znachor", od rozeznania w chorobach, zna choroby.

Dajmy na to wysokie ciśnienie krwi, przecież to niedobór wapnia, oraz zaburzona równowaga pH ciała. Ale dochtore coś wie i zapisuje wapń, i wtedy mamy masę skamieniałych, ze zwapnieniami tkanek miękkich, tętnic, z kamieniem nazębnym, ze zwapnieniami w piesiach, z ostrogami na stopach.

Wapń to tylko element układanki, musi być magnez, musie pojawić się arcyważna witamina K2, rozprowadzająca wapń tam gdzie jest faktycznie potrzebny, a którą bierzesz w protokole z witaminą D3, oraz oczywiście magnez, aby D osiągnęło równowagę.

A przy okazji powód trzeci, koszt medycyny zachodniej

Jaką płacisz indywidualnie (o wiele rzadziej, więc wydaje Ci się, że masz to za darmo), najczęściej całe społeczeństwo w podatkach za kuracje medycyny alopatycznej, które są niezwykle drogie. Oczywiście dżentelmen o pieniądzach nie rozmawia, tylko je posiada, jednak dobrze jest mieć jasność, że jeden cykl chemioterapii to zwykle ponad 20 000 złotych.

Naturalne leczenie i leki naturalne, z drugiej strony, są o wiele tańsze. Zwłaszcza jeśli rosną obok Twojego domu, jak to ma w zwyczaju lada moment rozpanoszyć się mniszek i chyba będzie już można swobodnie go pozbierać.

Ale dochtore mówio, że medycyna alternatywna to szarlataneria...

Jest to typowy tekst, który usłyszysz na temat korzystania z naturalnych metod leczenia domowymi środkami.

Szkorbut leczysz witaminą C? Wezwij z bazy danych Krzysztofa Kolumba, to przyzna się ile koszy pomarańczy i cytryn woził ze sobą na statkach, aby uniknąć wybuchu paradentozy.

„Ojciec” medycyny, Hipokrates lata temu moczył żelazny miecz w wodzie, aby podrdzewiał i takim eliksirem raczył chorych z ciężką anemią niemegaloblastyczną. Inaczej leczył niedokrwistość z braku B12 i kwasu foliowego, a tak naprawdę z braku folianów, podając dużo zielonych liści i trochę niedomytych (B12).

Krzywicę, czyli choroby zwyrodnieniowe kości mogą być leczone wapniem i witaminą D, ma się rozumieć w protokole z K2.

Wole (powiększenie tarczycy) może zostać odwrócone jedynie przez jedzenie wodorostów, bo chodzi o jod i selen (Kelp)

W Meksyku dietą roślinną w przewadze surową leczy się w 3 miesiące ludzi, którzy mieli już skierowanie na operację bajpasów, którą to operację należy co dekadę (maksymalnie) powtarzać, a która kosztuje krocie wyrwane podatnikom. Dlaczego w Meksyku? To proste, gdyż tam wolno leczyć dietą, w przeciwieństwie do Stanów, czy też Europy. Ale to się może zmienić.

w epilogu

Gdy postąpisz odwrotnie, najpierw udasz się do medycyny alopatycznej po operacje i farmakologię oraz promieniowanie, może się zdarzyć, że medycyna naturalna już niewiele będzie mogła zdziałać.

Nieprawdą jest, że zawsze musisz decydować się natychmiast, najczęściej możesz dać sobie trochę czasu na podjęcie ostatecznej decyzji o leczeniu chemią i radiem. Daj sobie szansę na kontakt z naturalnymi metodami, tlenem, lasem, bieganiem, odtruciem, antyoksydantami. Zobacz, jak to na Ciebie działa.

Jednak najlepiej nie dopuścić do tak imperatywnych decyzji życiowych, spokojnym byciem z naturą, dobrym odżywianiem, codziennym oczyszczaniem się 4 szklankami i niespiesznym bieganiem, bieganiem, oraz autofagią na przerywanym poście.

owocek

 25
  • KaeL.   IP
    Pepsi doradź proszę czy idę w dobrym kierunku!

    Nakreślę najpierw sytuację, kobieta, 28l, od 10 lat anemia, walono we mnie żelazem wszelkiej maści (wszyscy "specjaliści" po badaniach stwierdzili że taka moja uroda) - to sprezentowało problemy zołądkowo- jelitowe w tym refluks.
    Niepotwierdzona badaniami nerwica od małego. Nawracające infekcje intymne (które niestety zostały do teraz), mogłam nie jeść, tylko słodycze.
    Dwa lata temu byłam na biorezonansie, chodziłam na wybijanie tego dziadostwa, ale tak mało świadomie. Niby było ok , ale wróciły stare nawyki i tadam.

    W grudniu trochę postawiona pod ścianą (ciągłe niestrawności, obijanie przed/po jedzeniu piciu) zapisałam się na biorezonans.
    Standardowo Candida, jakieś tam pasożyty, brak witamin, refluks, niedokwaszony żołądek + nadżerka, obciązenia nerek i wątroby (ale badania krwi dla wątroby w normie).
    Dostałam ziołowy "antybiotyk", zmiana diety, odrobaczanie.

    Od grudnia nie jem laktozy, ograniczyłam (ale nie wyeliminowałam całkowicie:( gluten i cukier) - probowałam, ale jestem szczupła (170/50kg) i waga spadała i spadała, źle czułam się sama ze sobą. Jem głównie pełnoziarniste rzeczy.

    W styczniu zrobiłam też badania krwi (zanim zaczęłam oczyszczanie)
    OB 17 (3-12)
    CRP 0,3 (>5)
    Homocysteina 24,5 (3-12)
    Kwas Foliowy - 6,89 (6-39)
    Witamina B12 - 219 (193-982)
    Kortyzol 22,7 (5-25)
    Żelazo 37 (50-170)
    Hemoglobina 11,2 (11,2-15,7)
    Hematokryt 35,5% (34,1-44,9)
    nie robiłam ferrytyny ale ona zawsze była na samym dole, dużo poniżej normy

    Żołądek pracuje już w miarę dobrze (widzę po trawieniu białek), robiłam też dzisiaj test sody, odbicie po 2 minutach, tylko. PH bez szału ok 6 rano. (mam niskie ciśnienie i pozwalam sobie na filiżankę kawy dziennie).
    Od 3 tyg piję wodę z cytryną, następnie 4greens. (ocet jabłkowy jeszcze nie dla mnie)
    Potem zjadam foliany, B12 (akurat nie waszą, ale metylowaną) i wit C
    W południe wypijam smoothie z bananem i MaCa (obfite miesiączki plus zaburzenia owulacji - nie zdązyłam zrobić badań hormonów przed tym zamieszaniem).
    Po obiedzie magnez, omega 3 i d3K2 (2 tyg 4K jednostek, teraz po 2K jednostek).
    Wieczorem biorę cynk. (noszę bransoletkę z drucika)
    Wszystko wysypuję z kapsułek, czytałam że można? (mam problem z połykaniem tabsów - oczywiście w głowie)
    Zaczęłam też medytować - bardziej świadomie, dla rozwoju niż "żeby wyzdrowieć", ale nie jestem jeszcze gotowa na witarianizm, mimo że mięsa nie jem - po prostu mnie nie ciągnie.

    Czy ten probiotyk z G&G też można wysypać? Kupiłam vivomix, ale nie jestem w stanie go jeść - brzuch się buntuje.

    Czy to jeszcze za krótko żeby widzieć efekty?
    Chciałabym podnieść swoją odporność, co mnie przewieje to zaraz dreszcze, kichanie, katar.
    W sumie mało się ruszam, a teraz w tym zamknięciu to tylko podskakuję w czasie zabawy z kotem..

    Czy mogę brać greens&fruits jeśli zostały we mnie resztki Candidy? (zjem raz na jakiś czas słodycza max 2-3 kostki czeko, więcej nie jestem w stanie nawet jakbym chciała, ale nie umiem ograniczyć całkiem:(().

    Poradź proszę czy mam jeszcze coś brać? Czy po prostu być cierpliwą?

    P.S. Dziękuję że jesteś
    Dodaj odpowiedź 0 0
      Odpowiedzi: 1
    • Sara6   IP
      Pepsi, mam kilka pytan (przepraszam, ze zawracam glowe). Czy Wasz online sklep nadal wysyla zamowienia? Nie mieszkam w Polsce i nie bardzo sie orientuje jak jest. Zrobilam zapas dla siebie juz w tamtym roku, ale teraz chcialabym kupic suple dla moich rodzicow - potrzebuje porady jesli to mozliwe. Nie mam wynikow zadnych testow jeszcze, ale pokrotce sytuacja wyglada nastepujaco: oboje w wieku 55 lat, dra faje i pija alkohol (chociaz nie tak duzo jak kiedys, duzo mniej wychodza i prawie w ogole nie organizuja imprez), ich dieta to 50/50 - nie maja problemow z zaburzeniem odzywiania, spozywaja mieso i jajka z bardzo dobrych hodowli, lecz nadal kupuja syfiasty chleb, biala sol, bialy cukier, itp. Sen w normie, duzo pracy, zajec, dom obok wielkego lasu, duzo chodzenia boso i przebywania na zewnatrz. Dwa glowne problemy to u ojca: dlugotrwale robienie flaszek (cale zycie praktycznie) i u mamy (oprocz palenia) to bol brzucha (jelit?) - musze dodac ze mama przezyla bardzo duzo traumy i nerwow w malzenstwie, mnostwo stresu i wiem na pewno ze to wszystko siedzi w niej, i w tych narzadach 'chowa' zmartwienia. Wiem, ze nie przejda na witarianizm, nie zaczna glebokiej medytacji, itp, ale moze masz kilka pomyslow jak wzmocnic ich zdrowie. Co polecasz z Waszego asortymentu?
      Kolejne pytanie nie jest zwiazane z powyzszym - czy uwazasz ze wybaczenie to energetyczna tragedia? Czy poprzez niewybaczenie (ale bez nienawisci, wspominania, wypominana) ludzie ktorzy wyrzadzili nam krzywde poniosa tego konsekwencje? Obserwuje niektorych i i niesamowitym faktem jest to jak udaje im sie przemykac przez zycie i byc 'nietykalnymi' :) Pozdrawiam serdecznie caly team Pepsi Eliot
      Dodaj odpowiedź 0 0
        Odpowiedzi: 1
      • dominiczkas  
        Kochana Pepsi dzięki twoim probiotykom od G&G test sody wychodzi idealnie . Pije ha jako szklankę „0” od 2 dni wiec widzę efekty 💖Ogólnie widzę różnice biorąc je, także super ale kończą mi się pomału i nie jestem pewna czy zrobić przerwę i brać dalej czy zachować ciągłość ?
        Dodaj odpowiedź 0 0
          Odpowiedzi: 1
        • Sprite  
          Czy do szklanki zero: 1 płaska łyżeczka sody + 1 szkl wody można dodać 2 g wit C?
          Dodaj odpowiedź 0 0
            Odpowiedzi: 2
          • Kasia   IP
            Myślisz, że istnieje naturalna alternatywa do operacji przepukliny pępkowej?
            Dodaj odpowiedź 0 0
              Odpowiedzi: 1

            Czytaj także