Pepsieliot
Możesz się śmiać, ale i tak za kilka godzin
zmienisz swoje życie...
204 834 217
203 online
30 867 VIPy

Naturalne metody obniżania ciśnienia

Ten wpis znajdziesz tutaj:

Jeżeli masz posprzątane w głowie będziesz stosował naturalne metody obniżania ciśnienia

owocek

🙂

(Visited 12 153 times, 1 visits today)

Komentarze

  1. justa75 27 grudnia 2015 o 14:40

    I teraz niewiadomo czy osoba po bajpasach powinna brać concor cor czyli betabloker czy nie brać? Serce ma zdrowe a betabloker może spowodować np. niewydolność serca.

    1. radus 3 stycznia 2017 o 20:54

      Biore beta blokery od dziecka mam wrażenie że są źródłem wszystkim moich problemów. Natomiast zdaje mi się żę przez to że je tyle brałem jestem od nich uzaleźniony bo wystarczy że nie wezmę leku dwa dni i moje serce odwala takie akrobacje że ciężko sobie wyobrazić.

      1. grzegorzadam 4 stycznia 2017 o 09:33

        Biore beta blokery od dziecka mam wrażenie że są źródłem wszystkim moich problemów.==

        To też jest przyczyna, zasadnicza.

  2. niki 27 grudnia 2015 o 16:35

    Pepsi, Wesołych,zdrowych świąt!! Chciałam Cię zapytać,ponieważ ja właśnie pochodzę z śródziemnomorskiego kraju,odżywiam się w sposób następujący: piję dużo owoców,jem dużo warzyw,strączkowe no ale tłuszcz na pewno nie ogranicza się w 10% no bo oliwa,orzechy,jogurty i sery kozie.Ale fakt,że po tym co u Ciebie czytam(dziękuję za wszystko)boję się tych tłuszczy i połączenia z węglowodanami,bo to szkodliwe.Więc co robić?

    1. pepsieliot 27 grudnia 2015 o 17:26

      Niki na diecie śródziemnomorskiej jesz masę warzyw,omegi 3 masz tyle co omegi 6, no i soki jak już to pomarańczowy na czczo , no i masz dużo słońca.Oczywiście, gdy nie przesadzasz z ilością białka zwierzęcego, to taka dieta przypomina dietę z kilku błękitnych stref, czyli takich, gdzie ludzie żyją długo. Tyle, że nie można się objadać jak na 811 🙂

  3. konowala 27 grudnia 2015 o 17:05

    Ponieważ „Nomen omen”,to to pozwolę sobie skorygować: Furosemid to furosemidum (chemiczna nazwa),a Spironol to spirononolacton.ś to dwa leki moczopędne o różnym działaniu.
    Serdecznie pozdrawiam, i dziękuję.

    1. pepsieliot 27 grudnia 2015 o 17:22

      Nazwy leków wzięłam z raportu, który dołączyłam w linku, również Cię serdecznie pozdrawiam

  4. konowala 27 grudnia 2015 o 17:17

    Miało być:są to dwa leki 🙂

  5. niki 27 grudnia 2015 o 19:53

    nie jem mięsa ani ryb tylko nabiał kozi, a owoców znacznie więcej niż szklanka soku pomarańczowego,czy to dobrze?

    1. pepsieliot 27 grudnia 2015 o 21:33

      niki przeczytaj te parę artykułów http://www.pepsieliot.com/indeks-glikemiczny-i-ladunek-glikemiczny-czyli-dieta-wysoko-weglowodanowa-i-nisko-tluszczowa-cz-i/, http://www.pepsieliot.com/kto-zabil-denatke-tluszcz-czy-cukier-czyli-dieta-wysoko-weglowodanowa-i-nisko-tluszczowa-cz-ii/,http://www.pepsieliot.com/owoce-i-candida-owoce-i-cukrzyca-owoce-i-rak-czyli-dieta-wysoko-weglowodanowa-i-nisko-tluszczowa-cz-iii/ i będziesz wiedziała co ja o tym myślę, jeżeli Cię to interesuje, ale przecież Ty jesteś na dobrej diecie śródziemnomorskiej i to w tamtych klimatach, więc powinno być wszystko jak najlepiej, jak masz jakieś wątpliwości to przecież robi się badania, na cukier na czczo, na insulinę na czczo i na kwas moczowy, białko CRP, oczywiście dobrze jest zbadać raz do roku więcej. I wtedy wiesz, czy dieta ci służy.

  6. niki 27 grudnia 2015 o 23:03

    dzięki z przyjemnością przeczytam.No problemy zdrowotne mam dość poważne,na które nie mogę znależć odpowiedzi,ale już dobrych kilka lat i to pewnie wynik mojego odżywiania jako dziecko.

    1. Niki 28 grudnia 2015 o 09:13

      pardą że się wtrącę ja tylko przechodzę i już mnie nie ma… jeśli nie czujesz się skrępowana pisać publicznie jakie to zawiłości zdrowotne to spokojnie pisz tu konkretnie jakie, jak to zwykle ludzie swobodnie opisują swoje przypadki, nawet nie musi być szczegółowo, a nuż ktoś coś podpowie w jakim kierunku szukać, ktoś może ma podobne doświadczenia, może rozwiązanie jest bliżej niż myślisz, a i samym odżywianiem nie zawsze da się cofnąć skutki, często okazuje się być niewystarczające i trzeba sięgnąć po konkretne wyciągi z roślin i zwierząt w leczniczych stężeniach i dawkach oraz inne kuracje naturalnymi środkami jak choćby woda utleniona… i inne uzdrawiacze 🙂 jest Pepsi, jest Grzegorz Adam, trzeba w sobie rozbudzić nadzieję na poprawę, skonstruować jakiś motywator

      1. pepsieliot 28 grudnia 2015 o 12:39

        tak jest jak pisze Niki

  7. Przemek 28 grudnia 2015 o 08:48
  8. niki 2 stycznia 2016 o 20:54

    ok. Więc,w wieku 12 lat rozpoznano u mnie toczeń,leczono mnie kortyzonem. W wieku 16 lat zdiagnozowano niedoczynność i hashimoto.Teraz mam 22 lata i od 6 lat nie mam okresu i nikt mi nie może powiedzieć dlaczego. Od tego braku równowagi hormonalnej i nie tylko wpadłam w dość głęboką depresję a przez ostatnie prawie dwa lata zajadam depresję,czyli dopadła mnie bulimia. i jak tu się ratować? przy okazji wspomnę,że przez depresję nie byłam w stanie kontynuować studiów medycznych.

    1. grzegorzadam 3 stycznia 2016 o 11:10

      ==przy okazji wspomnę,że przez depresję nie byłam w stanie kontynuować studiów medycznych.==
      Może i dobrze bo nie zrobiłaś innym krzywdy ”lekami”..
      Toczeń jest uleczalny!

      Obejrzyj ten film bardzo niezły i inne też polecam:
      https://youtu.be/uybVgWgyAqk

      1. niki 3 stycznia 2016 o 16:37

        dziękuję bardzo, a czy wiedziałbyś co mi doradzić do reszty problemów,bo Twoja wiedza jest ogromna

        1. Mik 25 sierpnia 2016 o 21:44

          Mojej siostrze na hashimoto pomogla dieta 40 dniowa Daniela. Po tej diecie jej lekarz calkiem zglupial, bo nie mogl nic zrozumiec i kazal 2 razy robic badania, bo myslal ze zle zrobione za pierwszym razem. Siostra nie powiedzia mu ze byla na takim poscie/diecie. Co do leczenia kortyzolem, to zwiekszona podaz kortyzolu w organizmie uszkadza tarczyce. Stad twoje hasimoto. Procz tego kortyzol nie leczy, tylko „zakrywa” problem.

  9. niki 3 stycznia 2016 o 17:15

    Dziękuję bardzo,wiem,że Twoja wiedza jest ogromna więc czy mógłbyś mi pomóc jakoś w pozostałych dolegliwościach,bo toczeń jest na remisji

  10. grzegorzadam 3 stycznia 2016 o 17:48

    @niki
    Jak toczeń w remisji to pieknie!
    Pytaj proszę, jak bede umiał podpowiem..
    To nie są proste sprawy..
    Brak menstruacji świadczy o poważnych problemach hormonalnych.
    Jaką dietę aktualnie preferujesz?

  11. niki 3 stycznia 2016 o 21:05

    no właśnie najbardziej martwi mnie ten okres,bo jestem młoda a mój organizm funkcjonuje jak u kobiety z menopauzą,no i ta burza hormonalna ma wielki wpływ na mój zły nastrój,stałe wahania,płacze,desperacje i bulimię.Ogólnie to jem na śniadanie owoce np.w formie smoothie z tahini czy mlekiem roślinnym,potem dużą michę sałatki i do tego jakiś makaron,ryż,strączkowe.Odżywiam się w sposób śródziemnomorski,tyle że nie jem mięsa ani ryb ani jj tylko nabiał kozi.Oczywiście tak jest gdy jest ze mną lepiej,bo tak jak przez ostatnie miesiące to moja bulimia dosięgła dna i jem same świństwo a na pierwszym miejscu słodycze,ciasta i chleb.

  12. grzegorzadam 4 stycznia 2016 o 11:46

    Z tego co piszesz, wygląda na poważne niedożywienie.
    Przy Twoich kłopotach hormonalnych, powinnas zadbać o ciała ketonowe, chociażby
    w postaci organicznych jaj lub oleju kokosowego..
    Tu pisała @jerrydan, jak doszła do pewnej równowagi, warto przejrzeć:

    http://www.pepsieliot.com/czy-modna-dieta-ketogeniczna-moze-odblokowac-sekret-wiecznej-mlodosci/

    80% ludów północy ma prawdopodobnie metabolizm przystosowany do pobierania energii z ketozy,
    20% z glukozy, moga być łączenia tych elementów także..
    Znalezienie odpowiadajacego Tobie metabolizmu może być kluczem do sukcesu.
    Oczywiscie dbaj o zakwaszenie zoładka, to warunek zdrowia dostateczny i konieczny.

    słodycze,ciasta i chleb.== odstawiłbym bez żalu, najlepiej natychmiast.
    Cukier i biała mąka strasznie rozregulowują organizm, 'kradną’ minerały i witaminy
    to są obce człowiekowi substancje.
    Musisz to przemyśleć..

    pozdrawiam 🙂

  13. grzegorzadam 4 stycznia 2016 o 11:48

    Zrób sobie płyn Lugola i próbę jodynową, chociażby jodyną na spirytusie z apteki 3%..
    I badanie pierwiastkowe włosa i Vegatest-Volla!.

  14. ReniaZ 27 kwietnia 2019 o 07:54

    Witam,zrobilam badanie krwi i z morfologii wyszlo mi ze mam leukopenie…tzn pozniom bialych krwinek jest bardzo niski 1.03 w przedziale 1.5-3.5… reszta wynikow nie wskazuje na bialaczke ale na „cos” co dzieje sie w organizmie juz od dawna…od lat bo poznajdywalam swoje wyniki sprzed 2 lat i zawsze mam niski poziom leukocytow…no teraz mam wyjatkowo niski… poki co zamowilam wit. z grupy B i wit.C bo d3 i k2 juz biore i zobaczymy…ale w temacie cisnienia krwi… jestem niskocisnieniowcem ale zawsze mam wysokie tetno,powyzej 80,czasem rano powyzej 90 uderzen na minute…i lekarka przepisala mi betabloker nebilet,wzielam 3 cwiartki tej tabletki przez trzy dni bo tak kazala ale wlasnie poczytalam o tych betablokerach i rece opadaja chyba wole miec taki puls niz mase skutkow ubocznych…i co ciekawe cisnienie mam zawsze niskie,dwa moze trzy razy do roku mi skacze na 140,160 wtedy jest masakra ale biore czosnek,mocze nogi w magnesie i przechodzi ale jak mozna dac tabletki na obnizenie cisnienia jesli ma sie ciagle niskie…90/60 mniej wiecej….mnie tylko zastanawia ten puls…. tarczyca jest w porzadku wiec problem tkwi gdzie indziej…zamowie jeszcze koenzym Q10 bo czytalam ze fajnie dziala na prace serca…i moze cos na uspokojenie powinnam brac…bo jestem lekko nerwicowa dziewczyna…a i mam 32 lata 😛

    1. Jarmush 27 kwietnia 2019 o 10:05

      nie bój się, nerwica lękowa /serca tak się objawia, to bardzo typowe, dziwne, że Ci nie powiedziała, bieganie, oddechy, suplemntacja,

  15. ReniaZ 27 kwietnia 2019 o 12:31

    o kurcze,dziekuje ci za podpowiedz,przeciez ja ogolnie mam nerwice lekowa,co prawda od okolo 2 lat nie mialam ataku lęku ale serce to serce…no to by pasowalo…mam nadzieje ze zapanuje nad tym bo szkoda mojego serca…im szybciej bije tym szybciej sie zuzyje i krocej bede zyla…musze zaczac biegac,choc mnie do tego nie ciagnie…do tego jestem tym chudzielcem co sie ostatnio skarzyl na niedowage 😛 mam 170cm i waze 49kg schudlam przez ostatnie pare miesiecy bo wazylam 53kg,no ale coz cale zycie taka jestem ale podejrzewam ze mam kiepskie wchlanianie w jelicie cienkim bo na biorezonansie wyszlo ze mam braki mikro i makroelementow,to moze tez wplywac na prace serca i ogolnie wszystkiego a jeszcze mnie gryzie ta leukopenia i jak to kiedys powiedzial mi jeden dietetyk ze to przewlekly stan zpalny organizmu moze powodowac niskie krwinki biale…poszukam jak je podniesc naturalnie,wiem ze dieta i wit.z grupy b sa pomocne,nie wiem tylko jak poprawic prace jelita ale pewnie zaczac od odrzucenia glutenu z diety

  16. Iwona1 10 maja 2019 o 16:21

    Witam, mam podwyższoną kreatynine i niewydolnosc nerek, ostatnio doszło nadciśnienie, czy mogę stosować wszystkie wymienione przez Ciebie naturalne metody na obniżenie ciśnienia? Czy jest coś co pozwoli również obniżyć kreatynine? Z góry dziękuję za pomoc
    Pozdrawiam serdecznie

  17. Iwona1 10 maja 2019 o 20:20

    Mam 30 lat

  18. Monika Babinska 26 października 2019 o 16:29

    Cześć pepsi. Tętno ok 100. A ciśnienie z kolei niskie. WALCZYĆ Z TYM TAK JAK PISLAS POWYŻEJ CZY JEST COŚ CO MOŻE POMÓC JESZCZE BARDZIEJ NA SERCE? MAGNEZ COŚ JESZCZE?

    1. Jarmush 26 października 2019 o 19:19

      cały czas takie tętno? Tak jest przy nerwicy lękowej/wegetatywnej serca

      1. Monika Babinska 27 października 2019 o 07:47

        Cały czas nawet w spoczynku jak siedzę i czytam?

  19. anyan 25 marca 2020 o 22:21

    Dołączę do tematu wysokiego tętna. Moja mama (70 lat) bierze tabletki na obniżenie tętna ma 100 lub więcej jak mówi. Ciśnienie ma ok 120/80 Nerwicy nie ma, jest w dobrej formie. W sumie teraz to trochę trudno się wybrać na jakieś badania więc czy można coś poradzić? Pozdrawiam

    1. Jarmush 26 marca 2020 o 07:27

      to nie tak typowe dla wieku starszego, to nagle wystąpiło?

  20. Mariusz 7 marca 2021 o 18:43

    Cześć Pepsi.Rok temu wysokie ciśnienie 220/110,zbijanie plus leki .Co-prestarium,tertensif,nebilet,milurit,które biorę do dziś.Ciśnienie na co dzień 150/90-95.
    3 miesiące temu atak kolki nerkowej.Kamień trzeba było rozbić.Od czego zacząć?
    Wyniki:
    Kwas moczowy w surowicy 3,5-7.2 (7,0)
    Kwas moczowy w moczu37-92(33)
    Kreatynina 0.7-1.3(1,0)
    Mocznik19-49(38)
    Wapń 2,18-2,60(2,58)
    Magnez 1,6-2,6(2,3)
    Potas3.60-5.20(3,76)
    Sód136-145(137)
    Chlorki 97-107(98)
    Fosforany 2.60-4.50(2,79)
    TSH 0.30-4.00(0,53)
    FT3 3,7-6,7(7,1)
    FT4 12-22(19,16)
    Insulina 7,68
    Glukoza 103
    Cholesterol115-190(258)
    HDL >40(47)
    Triglicerydy

    1. Pepsi Eliot 7 marca 2021 o 21:04

      Dość wysoki kwas moczowy, pijesz sok z wiśni? I generalnie trzeba dużo pić 4szklanki z rana. jakie trójglicerydy? W jakim jesteś wieku, na jakiej diecie? Jest aktywność sportowa?

      1. Mariusz 8 marca 2021 o 08:10

        Trójglicerydy

        1. Pepsi Eliot 8 marca 2021 o 08:14

          jakie

          1. Mariusz 8 marca 2021 o 08:25

            Mój komentarz był dłuższy?Trójglicerydy

          2. Pepsi Eliot 8 marca 2021 o 11:30

            no właśnie wklej teraz część dalszą 🙂 nie wiem o co chodzi temu nowemu silnikowi bloga

      2. Mariusz 8 marca 2021 o 14:49

        Trójglicerydy

        1. Pepsi Eliot 8 marca 2021 o 17:18

          podaj wielkość,

          1. Mariusz 8 marca 2021 o 18:34

            Trójglicerydy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Sklep
Dołącz do Strefy VIP
i bądź na bieżąco!

Zarejestruj sięZaloguj się
Reklama

TWOJA ODPORNOŚĆ

Greens & Fruits TiB masa dóbr minerałowo witaminowych

oraz wyciągi z ponad 50 owoców, warzyw i ziół

Witamina D3 z K2 w lepiej przyswajalnej formie do ssania

smak wiśniowy:)

TOP

Dzień | Tydzień | Miesiąc | Ever
Kategorie

Archiwum