logo2
Możesz się śmiać, ale i tak za kilka godzin
zmienisz swoje życie...
84 460 314
186 online
31 409 VIPy
Reklama
Reklama

leczenie dobrą dietą, pepsi eliot, this is bio

MOJA REWOLUCYJNA KSIĄŻKA
„LECZENIE DOBRĄ DIETĄ”
z autografem:)


 

TOP

Dzień | Tydzien | Miesiąc | Ever
Kategorie

Archiwum
  • Lista podstawowych badań, które pomogą Ci ruszyć ze skrzyżowania

    Czyli sprawdź stan swojego systemu odpornościowego.

    Od razu koks:

    1.

    Zbadać poziom kwasu żołądkowego wg tego prostego domowego testu.

    2.

    Zbadać średni dzienny poziom pH moczu rano na czczo i pomiędzy posiłkami. Przy czym rano na czczo najlepiej mieć 6 do 6.5, a w południe 7-8.

    3.

    Zbadać mocz:

    badanie mikroskopowe (ogólne nie wystarczy, szczególnie dla kobiet): w moczu nie ma prawa być erytrocytów, leukocytów, jeśli są, to jest to stan zapalny, leukocyty – stan zapalny, erytrocyty wyługowane – nerka źle działa, erytrocyty świeże – problemy z pęcherzem, cewką moczową. Ciężar właściwy moczu: powinien być w normie.

    4.

    Zbadać poziom metabolitu witaminy 25(OH)D. Właściwa wartość u zdrowego powyżej 50, najlepiej 60-70 a przy chorobie powyżej 80, przy raku nawet 100 i więcej.

    5.

    Zbadać poziom homocysteiny – powinien być powyżej 4,5, u zdrowego 6-8, a powyżej 10 to stan zapalny i groźba udarów, zawałów i innych dolegliwości.

    Dobry art: homocysteina główny marker rozwoju poważnej choroby

    6.

    Zbadać poziom igG – są to przeciwciała na bakterię chlamydia pneumoniae, boreliozę, mykotoksyny.

    7.

    Wycofać z diety cukry proste, rafinady wysoko przetworzone, pozbawione błonnika.

    Czyli owoce zostają, ale jak jesz więcej niż 10% tłuszczu w codziennej diecie musisz uważać również na zawartość fruktozy w owocach, o ile nie chcesz otłuścić wątroby. Biała mąka, to również cukier prosty, jakby co.

    8.

    Zbadać tolerancję organizmu na gluten i ewentualnie go wyeliminować. Przy Hashimoto w ponad 90% chodzi o gluten, czyli nietolerancję/przeciekające jelito.

    9.

    Florę bakteryjną w jelitach należy jak najszybciej odbudować m.in. poprzez fermentowane warzywa i owoce (świetne są nawet skórki od bananów, czosnek, buraki, jabłka, nie mówiąc o kapuście), a nawet kiszoną roślinę z przydomowego skalniaka – rojnik. Leczy torbiele.

    10.

    Wycofać mleko z diety, przede wszystkim chodzi o białko mleczne – kazeinę (chyba, że chcesz wyhodować rogi, kopyta, czy tylko ostrogi), ale też o cukier mleczny – laktozę.

    Reklama

    TU ZNAJDZIESZ  CHLORELLA 100% ORGANIC THIS is Bio o bardzo niskiej zawartości alergenów, które zawiera każda chlorella


    11.

    Usunąć plomby amalgamatowe i przeprowadzić chelatację organizmu. Tutaj 4 kroki, jak usunąć metale ciężkie za pomocą chlorelli. 

    12.

    Usunąć zęby leczone kanałowo (lub dokonać ponownego leczenia u speca)

    Reklama


    TU ZNAJDZIESZ polecana  KURKUMA 100% ORGANIC This is BIO

    13.

    Włączyć do diety kurkumę (kurkumina) oraz ostre przyprawy (kapsaicyna) – bardzo wskazana codzienna oczyszczająca kuracja 4 szklanek 

    14.

    Usunąć pasożyty i pleśnie (np. metody Huldy Clark) lub przez stosowanie wrotyczu piołunu goździków i innych. Tutaj przepis na herbatkę leczącą ponad 60 chorób i zabijającą pasożyty.

    15.

    Zrobić biorezonans dokładny w zakresie patogenów (wirusy, pasożyty, grzyby)

    16.

    Analiza pierwiastkowa włosa APW.

    Jak coś masz z minerałami nie halo, wybierz analizę pierwiastkową włosa 

    i jeszcze ten arcik może być pomocny, czyli niezwykły sekret analizy pierwiastkowej włosa

    Reklama

    TU ZNAJDZIESZ dobrą WITAMINĘ D3 TiB z lanoliny (cholekalcyferol), bierz ją razam z  WITAMINĄ K2 TiB (mk7 z renomowanego laboratorium Gnosis)


    17.

    Zrobić badanie krwi

    Oprócz 25(OH)D (mówi o 3 tysiącach genów, czyli systemie odporności) i homocysteiny (o czym była już mowa), dodatkowo zrób:

    Morfologia (przede wszystkim hematokryt i hemoglobina)

    OB tylko metodą sedymentacyjną

    CRP – mówi o jakimkolwiek stanie zapalnym

    Kwas moczowy, mocznik, kreatynina – mówią o funkcji nerek

    Żelazo, fibrynogen, B12, kwas foliowy, sód, potas

    Lipidy, cukier i insulina na czczo.

    Szczególnie kobiety: TSH, pozostałe hormony tarczycy i przeciwciała tarczycowe, oraz USG tarczycy.

    Gdy jest coś nie halo, zrobić dodatkowo próby wątrobowe.

    Gdy pojawiają się choroby świadczące o poważnym spadku odporności (np, półpasiec) zrobić badanie z krwi z rozmazem)

    18.

    Zrobić USG

    Właśnie tarczyca i narządy rodne, oraz brzuch. Mężczyźni brzuch wraz z prostatą.

    Amen

    Reklama

    Owa lista została stworzona na podstawie mojego opracowania (książka „Leczenie dobrą dietą”) i ulepszona zaleceniami sławnego dr.Jaśkowskiego (tego, któremu ważne dochtore zabrało prawo wykonywania zawodu za antymainstreamowe zachowanie antyszczepionkowca), które to zalecenia przyciągnął na naszego blogasa niestrudzony orędownik dobrych nowin prozdrowotnych Grzegorzadam. Thx:)


     

    (Visited 62 513 times, 23 visits today)
    Pepsi Eliot
    Blog pepsieliot.com nie jest jedną z tysięcy stron zawierających tylko wygodne dla siebie informacje. Przeciwnie, jest to miejsce, gdzie w oparciu o współczesną wiedzę i badania, oraz przemyślenia autorki rodzą się treści kontrowersyjne. Wręcz niekomfortowe dla tematu przewodniego witryny. Jednak, to nie hype strategia, to potrzeba.
    Może rzuć też gałką na to:

    Dobre suplementy znajdziesz w Wellness Sklep
    Disclaimer:
    Info tu wrzucane służy wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych, czasami tylko poglądowych, dlatego nigdy nie może zastąpić opinii pracownika służby zdrowia. Takie jest prawo i sie tego trzymajmy.

    Powiązane artykuły

    Komentarze

    1. Beamilka 27 marca 2019 o 09:49

      A czy witaminę b complex powinnam przyjmować?
      W ofercie posiadacie taką formę beztabletkowa ,w proszku pod jezyk.
      I przepraszam za pytanie ale która trawa pszeniczna czy jęczmienna jest lepsza bo w tym miesiącu nie dam rady finansowo?

      1. Pepsi Eliot 27 marca 2019 o 14:24

        obie świetne, obie nowozelandzkie, napisz jakie masz dolegliwości

    2. Beamilka 27 marca 2019 o 13:57

      A może jeszcze dodać l glutaminę?

      1. Pepsi Eliot 27 marca 2019 o 14:06

        dodaj

    3. Kaka 27 marca 2019 o 23:43

      Witam jeszcze wpadłam na pomysł czy wysoka homocysteina może świadczyć o mutacji genu ? Czy któryś jeszcze wynik o tym świadczy ? Warto zrobić sobie badania w tym kierunku

      1. Pepsi Eliot 28 marca 2019 o 08:00

        może świadczyć, ale trzeba zbadać poziom B12 i kwasu foliowego i od tego trzeba zacząć

    4. Kaka 28 marca 2019 o 09:25

      Homocysteina 12.10
      Fibrynogram 3.67 (1.8-3.5)
      Igf 12.3 (7-16)
      Kwas foliowy 18.2 (3.89-26.8)
      Wit B12 490 (197-771)
      Ale w tym czasie byłam na 7msc braku terapii hormonalnej czyli u mnie brak estrogenow to też może mieć wpływ?

    5. Kaka 28 marca 2019 o 10:55

      Homocysteina 12.10
      Fibrynogram 3.67 (1.8-3.5)
      Igf 12.3 (7-16)
      Kwas foliowy 18.2 (3.89-26.8)
      Wit B12 490 (197-771)

      1. Pepsi Eliot 28 marca 2019 o 15:40

        Zaczynaj dzień od oczyszczającej wątrobę i ciało, nawadniającej i odżywiającej Kuracji 4 szklanek https://www.pepsieliot.com/prosta-terapia-4-szklanek-czyli-codzienny-rytual-oczyszczania-ciala/, do drugiej szklanki bierz 1 kwas foliowy G&G

        Do śniadania 3 miesięczna kuracja wzmacniająca Greens & Fruits TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/10-greens-fruits-90tabl-tib–5905344040000.html
        po jednej tabletce, a po śniadaniu 2 D3+K2 TiB do ssania https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/70-vitamin-d3k2-90tabl-tib–5905344040154.html,
        oraz 1 Omega 3 TiB https://thisisbio.pl/zdrowe-tluszcze/16-omega-3-60kaps-tib–5905344040048.html

        Czy masz może wynik badania 25(OH)D?
        Na 5 dni przed badaniem 25(OH)D odstaw D3 i G&F TiB.

        Jakie masz pH moczu rano na czczo i o 12 w południe? Mamy paseczki do badania pH moczu, starczają na długo. https://thisisbio.pl/paski-ph/3730-paski-wskaznikowe-ph-45-90-100szt-tib–5905344040727.html

        Jak wypada domowy test na zakwaszenie ciała? https://www.pepsieliot.com/prosty-test-nadkwasote-raczej-niedokwasote/
        Znajdujesz niestrawione kawałki jedzenia w kale?

    6. Beamilka 29 marca 2019 o 19:14

      Czy muszę się trzymac podanego na opakowaniu dawkowania?
      Baobab i trawa pszeniczna tylko 1 łyzeczka?

      1. Pepsi Eliot 29 marca 2019 o 20:45

        nie musisz, to pokarmy

    7. Beamilka 30 marca 2019 o 09:34

      Dziękuję za odpowiedź.
      Super. Bardzo mi to smakuje

    8. Kaka 31 marca 2019 o 22:59

      Nawiązując do pytania i odpowiedzi na mój komentarz powyżej na spadek homocysteiny i ( nie jem mięsa) wystarczy tylko kwas foliowy czy suplementowac complex B?

      1. Pepsi Eliot 1 kwietnia 2019 o 10:06

        bierz 1 kwas foliwy G&G wraz z magnezem G&G, jeślim nie robisz 4 szklanek, wtedy 1 kwas foliowy idzie do drugiej szklanki (właśnie tej z magnezem), do śniadania bierzesz 1 Greens & Fruits TiB plus 1 C, po śniadaniu D3 z K2, i Omega 3, a wieczorem 1 B6 complex G&G i kąpiel z dodatkiem siarcznu magnezu TiB.

        Jaki masz poziom homocysteiny, B12 i kwasu foliowego obecnie? A przy okazji jaki sód i potas, oraz bardzo ważne 25(OH)D?

    9. Kaka 1 kwietnia 2019 o 11:12

      Homocysteina 12.10
      Fibrynogram 3.67 (1.8-3.5)
      Igf 12.3 (7-16)
      Kwas foliowy 18.2 (3.89-26.8)
      Wit B12 490 (197-771)
      sód wysoko, potas nisko, D około 50

      1. Pepsi Eliot 1 kwietnia 2019 o 16:17

        Zaczynaj dzień od oczyszczającej wątrobę i ciało, nawadniającej i odżywiającej Kuracji 4 szklanek https://www.pepsieliot.com/prosta-terapia-4-szklanek-czyli-codzienny-rytual-oczyszczania-ciala/, do 2 szklanki 1 kwas foliowy G&G

        Do śniadania 3 miesięczna kuracja uodporniająca Greens & Fruits TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/10-greens-fruits-90tabl-tib–5905344040000.html
        po jednej tabletce, a po śniadaniu 4 D3 TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/57-vitamin-d3-1500iu-100tabl-tib–5905344040130.html i 1 K2 G&G https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3674-high-strength-vitamin-k2-30kaps-gg–5060040820261.html?search_query=k2&results=6,
        oraz 1 Omega 3 TiB https://thisisbio.pl/zdrowe-tluszcze/16-omega-3-60kaps-tib–5905344040048.html (ważne, obniży fibrynogen)

        Czy masz może wynik badania 25(OH)D? To dobrałabym Ci witaminę D bardziej precyzyjnie. A tu jest taka ogólna lista badań, którą zalecam i w miarę możliwości dobrze byłoby zrobić https://www.pepsieliot.com/lista-podstawowych-badan-ktore-pomoga-ci-ruszyc-ze-skrzyzowania/

        Na 5 dni przed badaniem 25(OH)D odstaw D3 i G&F TiB.

        Wieczorem bierz 1 B6 complex G&G i do wieczornej kąpieli (lub stóp) dodawaj pół szklanki soli epsom TiB.

        Jakie masz pH moczu rano na czczo i o 12 w południe? Mamy paseczki do badania pH moczu, starczają na długo. https://thisisbio.pl/paski-ph/3730-paski-wskaznikowe-ph-45-90-100szt-tib–5905344040727.html

        Jak wypada domowy test na zakwaszenie ciała? https://www.pepsieliot.com/prosty-test-nadkwasote-raczej-niedokwasote/
        Znajdujesz niestrawione kawałki jedzenia w kale?

        Nie jestem lekarzem
        Serdecznie pozdrawiam

    10. karollamaja 1 kwietnia 2019 o 21:22

      Pepsi kochanie, córka 15 lat z dużą niedowagą – 39 kg przy wzroście 160 cm, częstym zmęczeniu, zaburzonej pamięci i koncentracji, niekiedy bólach migrenopodobnych oraz bardzo suchej skorze twarzy, bardzo słaby apetyt, ma następujące wyniki badan:
      -limfocyty za wysokie 69 (norma 15-45) – rok temu ostatnie badania i tez wyskie miala- 60
      RDW za niskie 10.7 (11-15)
      % limfocyty 58.1 (15-45)
      % Mono 10.6 (1-10)
      Tarczyca: TSH 1.688 (0.68-3.35), FT4 12.02 (7.85-13.64), FT3 za wysokie 6.23 (3.89- 6.19)
      glukoza 83
      cholesterol 156, TG 51 (<150), Aspat 20 (<40), Alat 14 (<41)
      OB 2
      Żelazo 93.6 (50-170)
      sód 136 (136-145)
      potas 4.1 (3.5-5.1)
      Mg za wysoki- 0.95 (0.70 -0.90)
      25-OH D3 27.6
      kwas foliowy 11.8 (3.1-17.5)
      Wit B12 544 (197-771)
      Jak szukać przyczyny za wysokich limficytow i ogólnego stanu? Wczesniej przed pierwszą miesiączka były ok. Czy winą jest za wysokie FT4. I skąd nadmiar magnezu (nie stosuje narazie supli, tylko soki naturalne) ? Kisski

      1. Pepsi Eliot 1 kwietnia 2019 o 21:34

        wyniki tarczycy są raczej ok, bo TSH jest dobre.
        To powinien zobaczyć hematolog, limfocyty są sporo podwyższone, <3

    11. karollamaja 1 kwietnia 2019 o 22:05

      Pepsi zastanawia mnie dlaczego skoro już w maju 2018 roku corka miała limfocyty 60, pediatra nie widział problemu. Jutro idziemy z aktualnymi wynikami. A za wysoki magnez często się zdarza? D 3 mogę jej suplementowac i w jakiej dawce? Czy po kontakcie z hematologiem?

      1. Pepsi Eliot 2 kwietnia 2019 o 11:10

        D3 z K2, na razie 2 porcje liposomalu D3+K2 TiB to będzie 2000 jednostek D3 bardzo dobrze wchłanialnej i 40 mcg K2. Za wysoki magnez może być jakimś problemem z nerkami, lub tarczycą trzeba to sprawdzić

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *