logo2
Możesz się śmiać, ale i tak za kilka godzin
zmienisz swoje życie...
97 613 563
284 online
32 730 VIPy
Reklama

WITAMINA D3 + K2 TiB
DO SSANIA !

NIEZBĘDNE DLA ZDROWIA
UKŁADU ODPORNOŚCIOWEGO
I DO ODCHUDZANIA!!

 

TOP

Dzień | Tydzien | Miesiąc | Ever
Kategorie

Archiwum

Lista podstawowych badań, które pomogą Ci ruszyć ze skrzyżowania

Czyli sprawdź stan swojego systemu odpornościowego.

Od razu koks:

1.

Zbadać poziom kwasu żołądkowego wg tego prostego domowego testu.

2.

Zbadać średni dzienny poziom pH moczu rano na czczo i pomiędzy posiłkami. Przy czym rano na czczo najlepiej mieć 6 do 6.5, a w południe 7-8.

3.

Zbadać mocz:

badanie mikroskopowe (ogólne nie wystarczy, szczególnie dla kobiet): w moczu nie ma prawa być erytrocytów, leukocytów, jeśli są, to jest to stan zapalny, leukocyty – stan zapalny, erytrocyty wyługowane – nerka źle działa, erytrocyty świeże – problemy z pęcherzem, cewką moczową. Ciężar właściwy moczu: powinien być w normie.

4.

Zbadać poziom metabolitu witaminy 25(OH)D. Właściwa wartość u zdrowego powyżej 50, najlepiej 60-70 a przy chorobie powyżej 80, przy raku nawet 100 i więcej.

5.

Zbadać poziom homocysteiny – powinien być powyżej 4,5, u zdrowego 6-8, a powyżej 10 to stan zapalny i groźba udarów, zawałów i innych dolegliwości.

Dobry art: homocysteina główny marker rozwoju poważnej choroby

6.

Zbadać poziom igG – są to przeciwciała na bakterię chlamydia pneumoniae, boreliozę, mykotoksyny.

7.

Wycofać z diety cukry proste, rafinady wysoko przetworzone, pozbawione błonnika.

Czyli owoce zostają, ale jak jesz więcej niż 10% tłuszczu w codziennej diecie musisz uważać również na zawartość fruktozy w owocach, o ile nie chcesz otłuścić wątroby. Biała mąka, to również cukier prosty, jakby co.

8.

Zbadać tolerancję organizmu na gluten i ewentualnie go wyeliminować. Przy Hashimoto w ponad 90% chodzi o gluten, czyli nietolerancję/przeciekające jelito.

9.

Florę bakteryjną w jelitach należy jak najszybciej odbudować m.in. poprzez fermentowane warzywa i owoce (świetne są nawet skórki od bananów, czosnek, buraki, jabłka, nie mówiąc o kapuście), a nawet kiszoną roślinę z przydomowego skalniaka – rojnik. Leczy torbiele.

10.

Wycofać mleko z diety, przede wszystkim chodzi o białko mleczne – kazeinę (chyba, że chcesz wyhodować rogi, kopyta, czy tylko ostrogi), ale też o cukier mleczny – laktozę.

Reklama

Tu znajdziesz  100% ORGANIC CHLORELLA  This is BIO o bardzo niskiej zawartości alergenów, które zawiera każda chlorella


11.

Usunąć plomby amalgamatowe i przeprowadzić chelatację organizmu. Tutaj 4 kroki, jak usunąć metale ciężkie za pomocą chlorelli. 

12.

Usunąć zęby leczone kanałowo (lub dokonać ponownego leczenia u speca)

13.

Włączyć do diety kurkumę (kurkumina) oraz ostre przyprawy (kapsaicyna) – bardzo wskazana codzienne oczyszczające  4 szklanki 

14.

Usunąć pasożyty i pleśnie (np. metody Huldy Clark) lub przez stosowanie wrotyczu piołunu goździków i innych. Tutaj przepis na herbatkę leczącą ponad 60 chorób i zabijającą pasożyty.

15.

Zrobić biorezonans dokładny w zakresie patogenów (wirusy, pasożyty, grzyby)

16.

Analiza pierwiastkowa włosa APW.

Jak coś masz z minerałami nie halo, wybierz analizę pierwiastkową włosa 

i jeszcze ten arcik może być pomocny, czyli niezwykły sekret analizy pierwiastkowej włosa

17.

Zrobić badanie krwi

Oprócz 25(OH)D (mówi o 3 tysiącach genów, czyli systemie odporności) i homocysteiny (o czym była już mowa), dodatkowo zrób:

Morfologia (przede wszystkim hematokryt i hemoglobina)

OB tylko metodą sedymentacyjną

CRP – mówi o jakimkolwiek stanie zapalnym

Kwas moczowy, mocznik, kreatynina – mówią o funkcji nerek

Żelazo, fibrynogen, B12, kwas foliowy, sód, potas

Lipidy, cukier i insulina na czczo.

Szczególnie kobiety: TSH, pozostałe hormony tarczycy i przeciwciała tarczycowe, oraz USG tarczycy.

Gdy jest coś nie halo, zrobić dodatkowo próby wątrobowe.

Gdy pojawiają się choroby świadczące o poważnym spadku odporności (np, półpasiec) zrobić badanie z krwi z rozmazem)

18.

Zrobić USG

Właśnie tarczyca i narządy rodne, oraz brzuch. Mężczyźni brzuch wraz z prostatą.

Amen

Źródło:

Owa lista została stworzona na podstawie mojego opracowania patrz książka „Leczenie dobrą dietą”
i poszerzona zaleceniami dr. Jaśkowskiego (tego Jaśkowskiego:)

(Visited 78 525 times, 29 visits today)
Pepsi-Eliot Pepsi Eliot
Blog pepsieliot.com nie jest jedną z tysięcy stron zawierających tylko wygodne dla siebie informacje. Przeciwnie, jest to miejsce, gdzie w oparciu o współczesną wiedzę i badania, oraz przemyślenia autorki rodzą się treści kontrowersyjne. Wręcz niekomfortowe dla tematu przewodniego witryny. Jednak, to nie hype strategia, to potrzeba.
Może rzuć też gałką na to:

Dobre suplementy znajdziesz w Wellness Sklep
Disclaimer:
Info tu wrzucane służy wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych, czasami tylko poglądowych, dlatego nigdy nie może zastąpić opinii pracownika służby zdrowia. Takie jest prawo i sie tego trzymajmy.

Powiązane artykuły

Komentarze

  1. Agnieszka 2 listopada 2019 o 08:45

    DZIĘKUJĘ! Ps. Moja witamina D wynosi 129,7, czy mam się obawiać tej nadwyżki? tydzień przed badaniem nie suplementowałam, tylko 2 razy wystawiałam sie na słoneczko. Po tym wyniku od 3 dni biorę tylko 100j K2.

    1. Pepsi Eliot 2 listopada 2019 o 13:40
  2. JoPogo 20 listopada 2019 o 22:46

    Droga Pepsi, pomożesz dobrać suplementację bo chciałabym zrobić zamówienie, a nie wiem od czego zacząć. Ogólnie to nic mi specjalnie nie dolega oprócz braku energii i bólów głowy lecz zrobiłam badania i trochę mnie przeraziło, szczególnie poziom homocysteiny:
    homocysteina – 12,21 (3,70-13,90)
    ferratyna – 6,3 (10-291)
    wit. b12 – 344 (211-911)
    kwas foliowy – 6,69 (4,6 – 18,7)
    wit. 25(oh) d – 38,90
    żelazo w surowicy – 61 (50 – 170)
    tsh 2,21 (0,35-4,94)
    ft3 3,06 (1,88 – 3,54)
    ft4 1,03 (0,70 – 1.48)
    białko crp poniżej 0,00
    mocznik 18 (15-40)
    kreatynina 0,77 (0,57-1,11)
    magnez 0,73 (0,66 – 1,07)
    sód 141 (132 – 145)
    potas 4,80 (3,5 – 5,1)
    wapń 2,44 (2,25 – 2.75)
    Proszę o pomoc

    1. Pepsi Eliot 20 listopada 2019 o 23:16

      Zaczynaj dzień od oczyszczającej wątrobę i ciało, nawadniającej i odżywiającej Kuracji 4 szklanek https://www.pepsieliot.com/prosta-terapia-4-szklanek-czyli-codzienny-rytual-oczyszczania-ciala/,

      Chlorek magnezu TiB https://thisisbio.pl/cialo-twarz/2165-chlorek-magnezu-900g-tib–5905344040246.html używaj jako oliwa magnezowa (trochę rozrób z wodą) i smaruj nadgarstki, kostki i łydki, oraz wieczorem do kąpieli. Wraz z drugą szklanką bierz albo płaską łyżeczkę jabłczanu magnezu TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/2494-jablczan-magnezu-90g-tib–5905344040277.html?search_query=jablczan&results=3, albo 2 kapsułki cytrynianu magnezu TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3923-magnez-cytrynian-90kaps-tib–5905344040765.html.

      na marginesie
      Jeśli cierpisz z powodu zatwardzeń, możesz brać chlorek magnezu do drugiej szklanki, pomimo, że jest do użytku zewnętrznego, to według dr Sircusa, też Waltera Lasta znanego naturopaty jest to jakby skrystalizowana woda morska i można prozdrowotnie używać chlorku doustnie, podobnie jak soli Epsom w uzasadnionych przypadkach, tylko ta druga już bardzo bardzo rozwalnia, Last zaleca stosowanie jej na koniec 5 dniowego oczyszczania jelit z przerostu caandida. Gdy bierzesz chlorek magnezu do drugiej szklanki, nie bierzesz już doustnie więcej magnezu.

      Uwaga: Przy podwyższonej HOMOCYSTEINIE
      Wraz z drugą szklanką 1 foliany TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3922-foliany-90kaps-tib–5905344040734.html WAŻNE, przy podwyższonej homocysteinie po kuracji G&F TiB i Folianami TiB za 2 miesiące ponów badanie homocysteiny, i zrób jeszcze kwas foliowy i B12, na 5 dni przed badaniem odstaw suplemntację.

      Jeśli nie jesz nabiału, bo jest silnym alergenem, ale ma dużo wapnia, bierz także kapsułkę cytrynianu wapnia G&G https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3318-calcium-citrate-100mg-120kaps-gg–5060040827079.html?search_query=wapn&results=84.

      do 4 szklanki dodatkowo pół łyżeczki Kelp This is BIO (jod) https://thisisbio.pl/kelp/3621-kelp-100-organic-180g-this-is-bio-5905344040581.html?search_query=kelp&results=6,

      Do śniadania 3 miesięczna kuracja wzmacniająca Greens & Fruits TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/10-greens-fruits-90tabl-tib–5905344040000.html
      po jednej tabletce, a po śniadaniu 2 D3+K2 TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/70-vitamin-d3k2-90tabl-tib—5905344040154.html, ale jakby się okazało po badaniu (na 5 dni orzed badaniem odstaw D3 i Greens & Fruits TiB) 25(OH)D , że poziom metabolitu D jest niski,to jeszcze należy dobrać 1 D3TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3915-witamina-d3-60kaps-tib–5905344040758.html?search_query=D3&results=8
      oraz 1 Omega 3 TiB https://thisisbio.pl/zdrowe-tluszcze/16-omega-3-60kaps-tib–5905344040048.html

      Jeśli nie decydujesz się na kurację 4 szklanek, która zawiera w sobie szklankę z magnezem i tak powinnaś brać magnez. https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3923-magnez-cytrynian-90kaps-tib–5905344040765.html?search_query=magnez&results=94

      Zobaczymy, czy żelazo już podskoczy po 4 szklankach. Jesz jajka? Mięso? Masz obfite okresy?

  3. Jola 27 listopada 2019 o 19:13

    Zrobiłam badania córce 13 lat. IGe cał. 960 przy normie do 200. Co to moze być?
    Nie ma żadnych objawów, generalnie bardzo dobre badania krwi i moczu, Rok temu miała tyle samo, ale wtedy miała przelekły suchy kaszel, który jak się okazało był zwiastunem glisty w płucach i lekkiej reakcji na świnki morskie. Chodziliśmy na biorezonans i robiliśmy oczulanie i odrobaczanie biorezonansem i znikło. W tym roku tak z ciekawości chciałam zobaczyć czy to IGe zmniejszyło się. A tu szok! Co mam zrobić? Jakie badania, jakie suplementy..?

    1. Pepsi Eliot 27 listopada 2019 o 19:22

      Powody mogą być różne, najczęściej jest to alergia, pasożyty, łuszczyca, choroby płuc, typu astma, ale też dla pewności i bezpieczeństwa należy zrobić badanie krwi z rozmazem. Nie ma obecnie żadnych objawów?

  4. Jola 27 listopada 2019 o 19:25

    żadnych. Zdrowa. Badania krwi ksiązkowe. Z rozmazu nie robiłam. a jakie pasożyty? Glist nie ma, bo byłam na biorezonansie.

    1. Pepsi Eliot 27 listopada 2019 o 19:26

      Rozmaz musi być zrobiony

  5. Jola 29 listopada 2019 o 16:35

    to mam tak:
    Parametr Wynik Jednostka L H Norma
    Rozmaz krwi met. Schilinga Gran. pałeczkowate 1 % 3 6 L
    Gran. segmentowane 31 % 40 60 L
    Gran. kwasochłonne 5 % 3 8 N
    Limfocyty 60 % 15 45 H
    Monocyty 3 % 3 8 N

    1. Pepsi Eliot 29 listopada 2019 o 16:42

      jak brzmi diagnoza

  6. Jola 29 listopada 2019 o 16:43

    Nie wiem, dziś odebrałam wyniki. Muszę iśc do lekarza.
    Dziecko nie ma żadnych objawów. Zrobiłam IGE z ciekawosci.
    Co Pepsi sądzisz?

    1. Pepsi Eliot 29 listopada 2019 o 16:45

      jakiś wirus, bakteria np

  7. Jola 29 listopada 2019 o 16:46

    W badaniu moczu tez wyszły bakterie. Chyba trzeba posiew?
    Badania układu moczowego mog być hcyba bezobjawowe.

    1. Pepsi Eliot 29 listopada 2019 o 16:49

      bywa tak

  8. Jola 29 listopada 2019 o 16:53

    Co jeszcze proponujesz zrobić ? I jak działać? Antybiotyki?
    Boję się, żeby teraz nie chodzić od lekarza do lekarza…

    1. Pepsi Eliot 29 listopada 2019 o 18:48

      musi być diagnoza, przecież nie podasz antybiotyków nieukierunkowanych, podaj sok z żurawin bio, jaki ma poziom pH moczu, trzeba zrobić posiew bakteryjny z moczu

  9. Jola 29 listopada 2019 o 19:00

    Ph 6.0

    1. Pepsi Eliot 29 listopada 2019 o 19:57

      nie tak źle rano na czczo, ale trzeba zrobić posiew bakteryjny

  10. Jola 29 listopada 2019 o 21:57

    Tylko dlaczego tak wysokie IgE?

    1. Pepsi Eliot 30 listopada 2019 o 08:52

      alergen wywołuje stan zapalny

  11. Goreta 3 grudnia 2019 o 14:47

    Pepsi zrobiłam test z soda i mi się nie odbiło, 😏 badania zrobię dopiero w styczniu. Od czego mogę teraz zacząć ? Jakie suplementy jaka dieta ? Dieta alkaliczna ale z codziennym zakwaszanie żołądka ? Kiedy pije sok z kapusty odczuwam dyskomfort. Podpowiedz proszę co konkretnie mogłabym jeść. Oprócz warzyw, kasze ? Mięso ? Odstawił mąka każda, bo to męka dla mnie a nie mąka. Pije codziennie 400 zł soku ze swojej marchwi z ogrodu. Podejrzewam u siebie nieszczelne jelito, czuje ze jestem przeżarta przez te pasożyty i mam potrzebę tez na detoks ale jaki żeby sobie nie zaszkodzić przy tym żołądku ?

    1. Pepsi Eliot 3 grudnia 2019 o 15:57

      Najpierw powiedz, czy miewasz zgagę, bóle żołądka, pieczenie w żołądku? Czy widzisz niestrawione cząstki jedzenia w kale? Jakie TSH?
      Ten artykuł przeczytaj https://www.pepsieliot.com/10-sposobow-naturalnego-zakwaszenia-zoladka-o-paskudnym-dzialaniu-pewnych-lekow/

      Zaczynaj dzień od oczyszczającej wątrobę i ciało, nawadniającej i odżywiającej Kuracji 4 szklanek https://www.pepsieliot.com/prosta-terapia-4-szklanek-czyli-codzienny-rytual-oczyszczania-ciala/,

      Chlorek magnezu TiB https://thisisbio.pl/cialo-twarz/2165-chlorek-magnezu-900g-tib–5905344040246.html używaj jako oliwa magnezowa (trochę rozrób z wodą) i smaruj nadgarstki, kostki i łydki, oraz wieczorem do kąpieli. Wraz z drugą szklanką bierz albo płaską łyżeczkę jabłczanu magnezu TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/2494-jablczan-magnezu-90g-tib–5905344040277.html?search_query=jablczan&results=3, albo 2 kapsułki cytrynianu magnezu TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3923-magnez-cytrynian-90kaps-tib–5905344040765.html.

      na marginesie
      Jeśli cierpisz z powodu zatwardzeń, możesz brać chlorek magnezu do drugiej szklanki, pomimo, że jest do użytku zewnętrznego, to według dr Sircusa, też Waltera Lasta znanego naturopaty jest to jakby skrystalizowana woda morska i można prozdrowotnie używać chlorku doustnie, podobnie jak soli Epsom w uzasadnionych przypadkach, tylko ta druga już bardzo bardzo rozwalnia, Last zaleca stosowanie jej na koniec 5 dniowego oczyszczania jelit z przerostu caandida. Gdy bierzesz chlorek magnezu do drugiej szklanki, nie bierzesz już doustnie więcej magnezu.

      Uwaga: Przy wysokiej HOMOCYSTEINIE (jakby się opkazało po badaniach)
      Wraz z drugą szklanką 1 foliany TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3922-foliany-90kaps-tib–5905344040734.html WAŻNE, przy podwyższonej homocysteinie po kuracji G&F TiB i Folianami TiB za 2 miesiące ponów badanie homocysteiny, i zrób jeszcze kwas foliowy i B12, na 5 dni przed badaniem odstaw suplemntację.

      Jeśli nie jesz nabiału, bo jest silnym alergenem, ale ma dużo wapnia, bierz także 2 kapsułki cytrynianu wapnia G&G https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3318-calcium-citrate-100mg-120kaps-gg–5060040827079.html?search_query=wapn&results=84.

      do 4 szklanki dodatkowo pół łyżeczki Kelp This is BIO (jod) https://thisisbio.pl/kelp/3621-kelp-100-organic-180g-this-is-bio-5905344040581.html?search_query=kelp&results=6,

      Do śniadania 3 miesięczna kuracja wzmacniająca Greens & Fruits TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/10-greens-fruits-90tabl-tib–5905344040000.html
      po jednej tabletce, a po śniadaniu bierz 2 kapsułki D3 TiB https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3915-witamina-d3-60kaps-tib–5905344040758.html?search_query=D3&results=8 wraz z 1 kapsułką K2 https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3933-witamina-k2-60kaps-tib–5905344040789.html

      , ale jakby się okazało po badaniu (na 5 dni przed badaniem odstaw D3 i Greens & Fruits TiB) 25(OH)D , że poziom metabolitu D jest niski,to jeszcze należy dobrać 2 lub 3 D3 TiB i 1 witaminę K2
      oraz 1 Omega 3 TiB https://thisisbio.pl/zdrowe-tluszcze/16-omega-3-60kaps-tib–5905344040048.html

      Bierz probiotyki najwcześniej z pierwszym kęsem jedzenia, nie naczczo.
      https://thisisbio.pl/trawienie/3664-saccharomyces-boulardii-60kaps-gg–5060040820322.html?search_query=probiotyki&results=3
      Jeśli nie decydujesz się na kurację 4 szklanek, która zawiera w sobie szklankę z magnezem i tak powinnaś brać magnez. https://thisisbio.pl/witaminy-i-mineraly/3923-magnez-cytrynian-90kaps-tib–5905344040765.html?search_query=magnez&results=94

      Jakie masz pH moczu rano na czczo i o 12 w południe? Mamy paseczki do badania pH moczu, starczają na długo. https://thisisbio.pl/paski-ph/3730-paski-wskaznikowe-ph-45-90-100szt-tib–5905344040727.html

Pozostaw odpowiedź JoPogo Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *