Pepsieliot
Możesz się śmiać, ale i tak za kilka godzin
zmienisz swoje życie...
204 832 642
66 online
30 864 VIPy

Niedoczynność tarczycy. 3 powody, że twoje leki tarczycowe nie działają

Niedoczynność tarczycy jest dużym problemem dla wielu wielu ludzi, zwłaszcza dotyczy kobiet.

Oto typowy scenariusz tego, co się dzieje:

Idziesz do lekarza, ponieważ czujesz się cały czas wyczerpana, na myśl o seksie oblewa cię zimny pot, generalnie odczuwasz abstrakcyjny niepokój, włosy ci wypadają, pod oczami usadowiły się wory, oraz tyjesz. Brzydnięcie nigdy nie poprawia humoru, a do tego to zmęczenie i przekąs (peryferyczne spojrzenie) partnera.

Lekarz zleca kilka badań krwi, diagnozuje niedoczynność, trochę straszy, zapisuje leki, i zaleca powrót za kilka tygodni, aby cię ponownie przetestować.

Mijają tygodnie, odwiedzasz więc lekarza, boście się umówili. Twoje wyniki wracają w widełki i wszystko wygląda „normalnie”. Szkoda tylko, że wciąż masz wszystkie objawy niedoczynności tarczycy.

O co więc kaman?

Niedoczynność tarczycy

3 powody, że twoje leki tarczycowe nie działają

Przyczyna numer 1:

Hormon T3 jest nadal niski, a jest on bardzo ważny, gdyż jest AKTYWNYM hormonem tarczycy

Klasyczne leki, jak lewotyroksyna zawierają hormon T4, który następnie zostaje przekształcony w organizmie w aktywny hormon T3. Ale jakoś się nie przekształca, dlatego

nadal będziesz doświadczać wszystkich objawów niedoczynności tarczycy.

Przyczyna numer 2:

Niskie poziomy ogólnego stanu zdrowia

Hormon T4 dostarczony w leku przekształci się w organizmie w to, co nazywa się aktywnym hormonem T3, wtedy, gdy masz zdrową wątrobę i jelita.

Jeśli, jednak twoja wątroba i jelita nie pracują dobrze, to poziom twojego zdrowia nie jest fajny, do tego jest słaba konwersja T4 w T3.

4 szklanki są więc dobroczyńcą, odstawienie glutenu i innych rzeczy, które cię uczulają także.

Powód numer 3:

Zły stan zdrowia nadnerczy, czyli zmęczone nadnercza

Zazwyczaj lekarze nie zaliczają zmęczenia nadnerczy jako problemu zdrowotnego. To nie jest coś, co studiują, dlatego myślą, że nie istnieje.

Jednak, jeśli nadnercza są zmęczone i nie produkują wystarczającej ilości hormonów lub produkowały przez długi czas dużo za dużo hormonów stresu mogą osiągnąć krytyczny punkt. Wyczerpania to, będzie negatywnie wpływa na równowagę hormonalną. A to będzie miało wpływ na kondycję tarczycy. Twoje zdrowie może wywinąć się do góry nogami.

Polecam mój przydatny  e-book Zmęczenie nadnerczy!


A więc trochę pracy jeszcze przed tobą, żeby szybkość twojej tarczycy uległa unormowaniu.

Rób tak:

  • Zero cukru z cukiernicy
  • Zero kazeiny
  • Zero glutenu
  • Minimum raz w tygodniu ćwiczenia o wysokiej intensywności
  • Codziennie 10 000 kroków (biegnie się je znacznie szybciej, niż chodzi)
  • Dużo surowych owoców i warzyw (nie przesadzaj z ilością krzyżowych, ale jedz je 3, lub 4 razy w tygodniu)
  • Długo śpij
  • Odstaw kofeinę

Możesz nadal cieszyć się aromatyczną kawcią z rana Twoja BEZKOFEINOWA i 100% ORGANICZNA kawa w ziarnach This is BIO!


Zrób badania i bierz adekwatnie:

  • Selen
  • Jod pierwiastkowy (płyn Lugola) przez skórę/i lub Kelp, jeśli dobrze się czujesz jedz wodorosty
  • D3 w protokole z K2
  • Probiotyki
  • Oczyszczaj regularnie wątrobę (4 szklanki) i nawadniaj się
  • Lub chociaż chlorellę
  • Magnez
  • Witaminę C
  • Usprawnij pracę jelit, zero wzdęć (pozbądź się dysbiozy i przeciekania jelit)
  • Zakwaś żołądek (prosty test na ilość kwasu w żołądku)
  • Schudnij
  • Pamiętaj o kortyzolu
  • Nie denerwuj się byle czym, rozważ jakieś suplementy na nadnercza (tyrozyna, witaminy B12, B2, B3, B6, B9 generalnie B complex, C, magnez, chrom, cynk)

Ale uwaga! Oświadczenie!

NIKT TUTAJ NIE NAMAWIA do niechodzenia do lekarzy, do niesłuchania lekarzyAni niczego NIE DORADZA!

Artykuł ma charakter czysto informacyjny! Jeżeli chcesz skorzystać z informacji w artykule, robisz to na własną odpowiedzialność!

Zanim cokolwiek przedsięweźmiesz zalecam: UDAJ SIĘ DO LEKARZA! Takie jest prawo!


owocek

(Visited 597 times, 1 visits today)
-
Blog pepsieliot.com nie jest jedną z tysięcy stron zawierających tylko wygodne dla siebie informacje. Przeciwnie, jest to miejsce, gdzie w oparciu o współczesną wiedzę i badania, oraz przemyślenia autorki rodzą się treści kontrowersyjne. Wręcz niekomfortowe dla tematu przewodniego witryny. Jednak, to nie hype strategia, to potrzeba.
Może rzuć też gałką na to:

Dobre suplementy znajdziesz w Wellness Sklep
Disclaimer:
Info tu wrzucane służy wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych, czasami tylko poglądowych, dlatego nigdy nie może zastąpić opinii pracownika służby zdrowia. Takie jest prawo i sie tego trzymajmy.

Komentarze

  1. Meduza 16 lipca 2021 o 15:40

    Droga Pepsi. Od razu przepraszam za esej, ktory napisze. Jak wybaczyc? Prawie dwa lata temu, majac niewiele ponad 24 wiosen, poznalam kogos duuuuzo starszego (2 dyszki). Dzisiaj wiem, ze podswiadomie szukalam ojca w swoim zyciu bardziej niz partnera. Czuje wdziecznosc i niejako zrozumienie dla tej sytuacji, lecz wciaz we mnie sporo nienawisci i zalu (niskie wibracje jak burger z Maca). Rozumiem, ze mialam do czynienia z czlowiekiem narcystycznym, ktory idealnie karmil mnie wszystkim tym, czego kiedykolwiek pragnelam uslyszec/otrzymac od partnera. Dodam, ze jestem empatka i wysoko wrazliwa osoba – chyba nawet neurotyczka. Nie wiem czy mialas kiedykolwiek takie doswiadczenie, lecz dla DDA, poczatek zwiazku z narcyzem wydaje sie byc rajem na ziemi. Czujesz sie jakbys cale zycie spedzila w szarej, zimnej rzeczywistosci i nagle przenosisz sie do slonecznego St. Tropez / Bali / Positano. Jak moge sie mentalnie uwolnic od tego? Mam przeblyski zrozumienia, medytuje i staram sie byc wdzieczna za to doswiadczenie, lecz czesto fantazjuje o tym jak inni ludzie dowiaduja sie o jego prawdziwej twarzy i o tym co robi kobietom. Moj byly pracuje jako lekarz i jest powazanym czlowiekiem, wszyscy go 'ubostwiaja’. Bedac z nim zobaczylam ile w nim pogardy i obrzydzenia dla pacjentek, ktore wypychaja mu kieszenie hajsem (jak to teraz o mnie swiadczy?). Jak zyc? Jak nie zwariowac? Terapia? Egzorcyzmy (moze zarcik, moze nie).

    1. Pepsi Eliot 17 lipca 2021 o 08:23

      wkrótce odpowiem postem <3 🙂

  2. Regina Kluczborska 17 lipca 2021 o 04:46

    Dlaczego pod artykułami zawsze pisze „owocek”, ale bardzo rzadko mogę go zobaczyć?

    1. Pepsi Eliot 17 lipca 2021 o 08:18

      nie zawsze owocek, tylko gdy ja piszę 🙂 to zamki rozpoznawcze, jak pisze 44, jest love, jest jeszcze na zawsze twój, sorry portier, uściski `Emanueli,

  3. OlaS 31 lipca 2021 o 12:45

    Pepsi a jak jest z jajkami? jesc nie jesc? tsh mam 3.20mu/L, pisalas chyba kiedys ze powyzej 2.0 to juz zle

  4. WiolaOli 3 sierpnia 2021 o 10:18

    Peps chcialabym odstawić tabletki na tarczyce od kilku lat biorę jedną dawkę ale nawet kiedy zapomne jej rano to w dzień odczuwam „duszenie”właśnie w okolicy szyi i klatki piersiowej poradzisz cos?
    Odstawić malymi kroczkami i stosowac powyższe zalecenia?

    1. Pepsi Eliot 3 sierpnia 2021 o 12:03

      Napisz na mesendżera FB pepsi eliot, odpowiem Ci, i mogę podać protokół. Zawsze może być lepiej, ale jak bierzesz bardzo długo, albo masz Hashimoto , nie ma gwarancji, ale i tak ciało będzie wdzięczne.

  5. Dżastina86 5 sierpnia 2021 o 08:54

    Droga Pepsi,

    Zawsze byłam okazem zdrowia, co prawda chorującym na niedoczynność tarczycy (od 10 lat), ale zawsze pilnowałam, aby utrzymać ją w „ryzach”. W tym roku w maju dopadł mnie silny ból brzucha po lewej stronie, kiedy nie odpuścił po tygodniu wybrałam się do lekarza rodzinnego. Przepisała mi IPP i Prokit. Prokit wzięłam, było lepiej, IPP nie chciałam( naczytałam się o tym). Pani doktorka zleciła morfologię próby wątrobowe, badania trzustki, 2xUSG. Wszystko wyszło ok. Następna w kolejce była gastroskopia. Wynik bez zmian w obrębie żołądka (brak zapalenia), ale wykryto HP. Zlecono eradykacje. Leki wybrałam do końca i po 10 dniu trafiłam do szpitala. Antybiotyki mnie rozwaliły ( serio, myślałam, że to mój koniec). Po wyjściu było jeszcze gorzej niż przed eradykacją. Prócz bólu okazało się (chyba), że mój żołądek przestał pracować. Czułam,że jedzenie sobie wpada i leży. Mdliło mnie (sa dni, kiedy nadal mdli) nieustannie. Jestem słaba, osłabiona, nie mam siły w mięśniach(?), mgła mózgowa.Na test czy wybiłam bakterię muszę czekać do końca sierpnia;/ Zrobiłam sobie test z sodą. Nie odbiło mi się w ogóle. Od 2 tygodni stosuję rano gorzkie zioła, następnie zakwaszam żołądek octem j. bio i po 20 min. coś jem. I tak robię przed każdym większym posiłkiem. Zrobiłam sobie wyniki: B12, Homocysteiny, Kortyzolu, Ferrytyny i TSH. Oto one:

    Ferrytyna- 8,81 (13-150)

    HGB- 13,3 (12,0- 16,0)

    B12- 354 (197-771)

    Kortyzol- 486 (166-507)

    Homocysteina – 9,3 (5,0-12,0)

    tsh- 2, 250 (0, 270-4,200)

    FT3- 2,69 (2,0- 4,4)

    FT4- 1,47 (0,93- 1,70)

    Mam pytanie do Ciebie, czy mogę sobie jeszcze jakoś pomóc, aby po antybiotykach doprowadzić swój żołądek do ładu? Czy moje wyniki są nieprawidłowe, o czymś mogą świadczyć? Dziękuję za Twój czas!

    1. Pepsi Eliot 5 sierpnia 2021 o 14:43

      TSH takie w związku z hormonami które bierzesz? Masz pasożyty, czy też mięśniaka może i bardzo obfite miesiączki? Jesteś niedożywiona. Jakie żelazo przy tej ferrytynie? Ile masz lat?
      Na jakiej jesteś diecie? Jakie 25(OH)D?

      1. Dżastina86 5 sierpnia 2021 o 15:10

        Mam 35 lat.Ze względu na zalecenia gastrologa, jem 4 posiłki dziennie. Odradził mi gluten nabiał i cukier, i według tego staram się żywić (nie jest łatwo, przyzwyczaiłam się do glutenowego pożywienia). W szpitalu zrobiono mi TK jamy brzusznej z kontrastem, wyszedł torbiel na lewym jajniku. Reszta w porządku, bez zmian. „Jakie 25(OH)D?” – a co to takiego dokładniej, przepraszam, ale nie wiem. Pasożytów w kale nie stwierdzono. Badania żelaza nie mam. Tylko ogólne hemoglobinę, hematokryt itd.

        1. Pepsi Eliot 5 sierpnia 2021 o 16:11
          1. Dżastina86 5 sierpnia 2021 o 16:42

            To torbiel czynnościowa 25 mm. Zrobię to badanie. Czy jest różnica między badaniem D a D3?. Sprawdzam właśnie w swoim Labo, i jest, ale D3 25(OH).

          2. Pepsi Eliot 5 sierpnia 2021 o 18:13

            D3 to forma witaminy D w suplemencie. Ty masz zrobić badanie 25(OH)D (jest jeszcze inne ale to ma być zrobione, a nie inne)

      2. Dżastina86 5 sierpnia 2021 o 15:11

        Zapomniałam biorę Euthyrox 70

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Sklep
Dołącz do Strefy VIP
i bądź na bieżąco!

Zarejestruj sięZaloguj się
Reklama

Jesteś mądrą panną i wiesz już, gdzie NATURA schowała NAJWIĘCEJ WITAMINY C! Dodaj więc Camu Camu This is BIO do czwartej szklanki lub do zielonego szejka

Nie zaszkodzi zejść na Ziemię, przysiąść na krześle i wypić zielonego szejka z Camu Camu This is BIO!:)

TOP

Dzień | Tydzień | Miesiąc | Ever
Kategorie

Archiwum