logo2
Możesz się śmiać, ale i tak za kilka godzin
zmienisz swoje życie...
94 557 631
451 online
32 393 VIPy
Reklama

TWOJA JAGODA ACAI
SUPER ANTYOKSYDANT

TOP

Dzień | Tydzien | Miesiąc | Ever
Kategorie

Archiwum

Jak oczyścić ciało i schudnąć w 10 dni ze słynną Lemon Detox Diet?

Cokolwiek wciągasz w domku, w pracusi, szkółce i robiąc miasto, radzę Ci Kochanie odtruć kichy i przystąpić do akcji: od dziś nie biorę, albowiem jestem czysta:)

Jest sprawa, nazywa się lemoniadowy detoks

Lemoniadowa dieta oczyszczająca, Lemon Detox Diet ma już prawie 50 lat i znana jest na świecie również jako Master Cleanse. Przez te wszystkie lata powstało jej wiele wariacji, jednak podam tę źródłową od której się wszystko zaczęło

Beyonce Knowles przypomniała światu o czymś, co było znane od 50 lat, ale co potrafi zrobić dla sprawy burza loków w połączeniu z reptiliańską mocą:), a więc Lemon Detox Diet dla Ciebie.

3 fazy w kształcie: przygotuj się do detoksu
odtruj się lemoniadą
wyjdź zgrabnie z oczyszczania

i jeszcze 4 faza:

skorzystaj, że jesteś czysta i nie sięgaj już po swoje narkotyki

Efektywność tej diety w oczyszczaniu się z toksyn, a także bardzo skuteczne krótkoterminowe odchudzanie, sprawiło, że ludzie na całym świecie zaczęli ją stosować jako błyskawiczny sposób zrobienia figury na konkretny dzień. W rzeczywistości ta dieta jest potężnym narzędziem leczącym, które jest w stanie ozdrowić organizm i wprowadzić na zupełnie inne tory.

TU KUPISZ silne odżywianie GREENS & FRUITS TIB minerałowo-witaminowy plus 50 warzyw, owoców, ziół, enzymów i probiotyków

Na przykład jej twórca Stanley Burroughs, kiedy pierwszy raz wprowadzał ją w życie 50 lat temu, w swojej książce zarekomendował tę dietę jako zalecenie dla szybkiego zagojenia się wrzodów żołądka. W swojej książce Master Cleanse przedstawił historię przypadku, swojego pierwszego pacjenta, którego poddał lemon detox diet i pacjent cierpiący na wrzód żołądka 3 lata w ciągu 10 dni został całkowicie wyleczony, ku zdumieniu jego lekarzy.

Dzisiaj już nie ma żadnych wątpliwości, co do świetnej skuteczności lemoniadowego oczyszczania.

Zaś ludzie, którzy przejdą przez tą dziesięciodniową gehennę, stają się, przynajmniej do czasu kiedy znowu nie zwariują, staja się zdrowsi, szczuplejsi, lepiej śpią, uwalniają się od smutnych myśli, mogą pisać krótkie rozprawki na temat kolineacji przestrzennej, a także stają się wolni od nałogów.

Tak naprawdę i w pewnym uproszczeniu lemoniadowy proces oczyszczania, do tego stopnia i w tak krótkim czasie odkwasza organizm, że korygowane są wszystkie ewentualne choroby, które dręczyły delikwentów.

Należy oczywiście pamiętać, że Master Cleanse nie jest celem samym w sobie, to jest tylko wierzchołek góry lodowej, której fundamentem jest zdrowa dieta, regularne ćwiczenia, a także redukcja stressu pozwalająca utrzymać zdobycze lemoniadowego oczyszczania na dłużej.

Poddanie się procesowi lemoniadowego oczyszczania jest jakby rodzajem przygotowania się do maratonu. Powinnaś też mieć świadomość, że pewnymi skutkami ubocznymi oczyszczania z pewnością zostaniesz dotknięta. Szczególnie mocniej to odczujesz, gdy wcześniej byłaś na zwykłej tradycyjnej diecie wszystko jedzących, a do tego korzystałaś z różnego typu używek.

Gdyż lemoniadowe oczyszczanie, ups, nie przewiduje żadnego darcia faj, ani robienia flaszek.

Jeżeli jesteś wszystko jedzącym, powinieneś na kilka dni, a najlepiej tygodni przed detoksem przejść na dietę wegetariańską, gdyż będzie to mniej stresujące dla organizmu i podjęcie Master Cleanse będzie o wiele łatwiejsze. Jeśli regularnie piłaś kawę lub napoje gazowane, powinnaś stopniowo zredukować spożycie, a także należałoby przeprowadzić wcześniej kurację Greens & Fruits TiB, albo B complex G&G, aby dajmy na to pozbyć się bólu głowy spowodowanego wycofaniem kofeiny i nie tylko.

Ludzie, którzy przeszli przeszczepy narządów, jak również ci, którzy biorą leki tłumiące działanie ciał odpornościowych organizmu nie powinni decydować się na to oczyszczanie, gdyż ono właśnie wzmacnia odporność, a to mogłoby być przyczyną odrzucenia przeszczepów.

Jak więc zrobić Master Cleanse?

Lemoniadowy program oczyszczania trwa 10 dni i każdego dnia tylko i wyłącznie żywimy się lemoniadą w ilości minimum 6 dużych szklanek do maksymalnie 12 w ciągu każdego dnia. Niczego nie zmieniamy w recepturze, nie kombinujemy, i pijemy lemoniadę ile razy poczujemy głód.

Przez okres detoksykacji nie przyjmujemy suplementów, zawsze staramy się, żeby lemoniada była świeżo przyrządzona, może być trochę podgrzana, skoro tak wolisz, ale nigdy w mikrofali.

Dodatkowo na przeczyszczenie należy rano wypijać szklankę wody i przed snem również. Niegazowanej z solą morską. Tyle soli, żeby było wypróżnienie.

Należy dążyć do co najmniej 3 wypróżnień w ciągu dnia, zapewni to, że odpady nagromadzone w ścianach jelita zostaną całkowicie usunięte!

LDD owoce

Uruchomienie lemoniadowego oczyszczania jest ważne, ale też bardzo ważny jest sposób powrotu z tej diety:

W pierwszy dzień pijemy powoli sok pomarańczowy świeżo wyciśnięty, w drugim wprowadzamy zupę warzywną, w trzecim jemy tylko owoce i warzywa, nie można zacząć przejadać się i należy pić dużo wody. Powoli powrócić do normalnej diety, jednak unikając yyy…. mięsa, ryb, mleka i jaj.

Albowiem po przejściu Master Cleanse, wskazane jest, aby jeść mądrze.

Zyski pochodzące z oczyszczającej lemoniadowej diety na pewno staną się mocnym fundamentem, aby zmienić stare przyzwyczajenia i rozpocząć życie wolne od choroby.

Przepis na lemoniadę:

Podaję oryginalną recepturę Stanleya Burroughsa i radzę niczego nie zmieniać. Twój przewód pokarmowy dostanie 10 dni urlopu i niech tak będzie.

Sensowna, minimalna ilość dni na lemoniadzie to dni 6, a potem wychodzenie, ale oczywiście najlepiej wytrzymać 10, tak jak radzi mistrz.

Aby zrobić jednorazowo klasyczną lemoniadę, zawsze świeżą!, bierzesz:

2 łyżki stołowe soku z cytryny lub limonki

2 łyżki stołowe prawdziwego syropu klonowego (najlepiej bio)

1/10 łyżeczki pieprzu cayenne

1 duża szklanka czystej wody  (300 mililitrów)

Rzecz mieszasz i zaraz rzecz wypijasz

Dla tych, którzy nie mogą cieszyć się za każdym razem świeżą lemoniadą podaję alternatywę:

Mieszasz równe części soku z cytryny i syropu klonowego jako koncentrat i wlewasz do ciemnego naczynia, nie można jej podgrzewać, powinna być zimna.

Następnie kiedy masz zrobić sobie lemoniadę, dajesz 4 łyżki stołowe tego koncentratu, dosypujesz szczyptę pieprzu i dolewasz wodę i masz na awaryjne sytuacje poza domem lemoniadę gotową. Chociaż syrop klonowy zapobiega się utlenianiu witaminy C i enzymów, to jednak w domu znowu wracasz do przygotowywania lemoniadki na świeżo.

Prawda jest taka, kiedy wszystko inne zawiedzie, zrób sobie 10 dni oczyszczającej kuracji lemoniadowej, a poczujesz się, jakbyś wróciła z bardzo dalekiej podróży do własnego domu

Źródła: 1 , 2 , 3 , 4

To może być pierwszy krok, do zmiany Twojego stylu życia w sensie cielesnym, i nic dziwnego, że również pomoże Ci zrobić krok w kierunku przebudzenia duchowego … o ile Cię to jara
owocek:)

(Visited 29 754 times, 1 visits today)
Pepsi-Eliot Pepsi Eliot
Blog pepsieliot.com nie jest jedną z tysięcy stron zawierających tylko wygodne dla siebie informacje. Przeciwnie, jest to miejsce, gdzie w oparciu o współczesną wiedzę i badania, oraz przemyślenia autorki rodzą się treści kontrowersyjne. Wręcz niekomfortowe dla tematu przewodniego witryny. Jednak, to nie hype strategia, to potrzeba.
Może rzuć też gałką na to:

Dobre suplementy znajdziesz w Wellness Sklep
Disclaimer:
Info tu wrzucane służy wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych, czasami tylko poglądowych, dlatego nigdy nie może zastąpić opinii pracownika służby zdrowia. Takie jest prawo i sie tego trzymajmy.

Powiązane artykuły

Komentarze

  1. Teśka 1 sierpnia 2017 o 19:22

    Kochani! ja w kwestii sranka chcę zabrać głos :)))

    Będąc na wczasach z dietą warzywno-owocową byłam na wykładach …. … twierdzi, że na wszelakich głodówkach-postach konieczna jest codzienna lewatywa. Zabieg jest niezbędny, ponieważ usuwa nie tylko zalegające złogi kałowe, ale również żółć! Czynność ta przeciwdziała zastojom w drogach żółciowych i tworzeniu się kamieni w woreczku żółciowym.

  2. Małgorzata Zapert 2 sierpnia 2017 o 09:58

    Pepsi, mam prośbę:bardzo zależy mi na Twojej opinii / radzie/ doborze poleceniu suplementacji w mojej sprawie (niestety będzie długo):
    Właśnie odebrałam wyniki z laboratorium i tak:
    TSH 2.35 (0,3-4.9) zawsze miałam 0.8 do 1,4
    Ft3 2,68 (1,71-3,71),
    ft4 1,06 (0,7-1,48)
    A-TPO-42 (spadło ze 100)
    A-TG-136 równo rok temu było 209
    Dodam, że biorę Lugole przez skórę , czekam jeszcze 2 tyg na poziom selenu bo miałam za niski
    Glukoza 97 (norma 70-100)
    insulina na czczo 9.4
    od 1,5 miesiąca jestem na diecie owocowej z tycim udziałem białka i tłuszczu wcześniej byłam na paleo i poziom cukru na czczo wynosił 89-92. Insuliny wtedy nie badałam
    Kortyzol-11,3
    I teraz zaczynają się problemy. Otóż w maju ubiegłego roku miałam operację na endometriozę a w czerwcu (też ubiegłego roku ) zaczęły mi się drgawki i fascykulację w ciele oraz niewydolność nerek GFR 48 kreatynina o 1/10 jednostki za wysoka, przez 7 miesięcy gFR poszło trochę do góry na 68 i kreatynina 1/10 jednostki poniżej górnej granicy normy. W marcu podałam sobie sobie sodę metodą Grzegorzadama i GFR skoczyło na 86 a kreatynina spadła do połowy przedziałów. W tym momencie GFR wynosi 76 kreatynina jest ok. Poprawa wyników nerek skorelowała z poprawą samopoczucia w kwestii drgawek i fascykulacji, ale od czerwca mam pogorszenie ostatnie 5 dni były dla mnie łaskawe ale nie jest jak trzeba. Rok temu gdy wylądowałam na sorze zrobiono mi gazometrię i równowagę kwasowo-zasadową która była całkowicie rozjechana, ale wypuszczono mnie do domu. Wczoraj powtórzyłam badanie i i nie jest dobre:
    pH 7,353 (rok temu było o 2/10 za bardzo zasadowe dla odmiany)
    pCO2- 52,7 norm nie ma ale na necie znalazłam (32-45)
    p O2 -19,4 internet twierdzi że powinno być 22-26
    sat O2 21,8% dodam że to krew żylna
    cBase(Ecf) 3,4 (-3,00-2,00) to oznacza za dużo sody w organizmie więc chyba muszę przestać
    cHCO3-(P) 28,5 (21-28)
    reszta bez przedziałów ale też wyniki pozostawiają do życzenia
    Analizowałam to sobie z netem i takie wyniki mogą dać objawy neurologiczne TYLKO JAK SIĘ TEGO POZBYĆ?
    Wygląda, że moje organy są niedoczynne: tarczyca, nerki, żoładek , trzustka (mimo zakwaszania octem jabłkowym i solą-nic zero postępu, gdy biorę enzymy HCl mam mocne bóle żołądka, zioła gorzkie też nie działają 🙁 mój żoładek odmawia współpracy
    Rok temu robiłam sobie volla 2x co prawda w tym samym miejscu i pani była zdziwiona bo nic tam nie wyszło, sama powiedziała, że rzadko to się zdarza, nie wiem czy nie umiała czy tak jest…
    Zrobię sobie jeszcze WESTERN-BLOT na boreliozę, jako, że miałam zmianę skórną, która wystąpiła wraz z objawami, ale nie wyglądała na typową zmianę pokleszczową, przez co lekarz ze skierowaniem odesłał mnie do domu. Lekarze są dla mnie mili ale niestety niepomocni. 3 Tyg temu dostałam powtórne skierowanie od neurologa do szpitala, ale lekarz mnie nie przyjął na oddział tylko zrobił badania krwi , które niczego niepokojącego nie wykazały i chciał zrobić tomografę komputerową, ale odmówiłam. Czuję się pozostawiona sama sobie a objawy w różnym natężeniu dają o sobie znać codziennie od ponad roku. Dodam że jestem solidna jeśli chodzi o dietę jem 95% surowego. Suplementuję omega 3 od Ciebie , kupiłam i zjadłam też opakowanie chlorelli od Ciebie, biore wit C, B complex, moringę sproszkowaną, brałam też przez kilka m-cy B3, miałam flasze, selen, cynk, teraz od 1,5 m-ca transdermalnie lugolę. Kiedyś ćwiczyłam sport,( brak mi go ale nie mogę bo wzmagają mi się objawy neurologiczne), mam niski poziom tkanki tłuszczowej, ładną wyrażną muskulaturę, generalnie ludzie mówią że co jak co ale na chora to nie wyglądam a wyniki i samopoczucie nie najlepsze.
    Pepsi i wszyscy inni prosze o tradę co robić? czy powinnam zmienić dietę, zacząć/przestać coś suplementować? jakie jeszcze badania zrobić? Pomocy….

  3. Monia 2 sierpnia 2017 o 14:25

    Kochani ja bym z chęcią zrobiła takie oczyszczanie pod okiem pepsi i grzegorza, gdzieś w cichym spokojnym miejscu z ćwiczeniami tybetańskimi. ? Pepsi co ty na to ?

  4. Marzena 2 sierpnia 2017 o 17:06

    Pepsi – a co z Hashimotkami z tezyczka – bo to mało wszelkiej maści dobrych witamin i minerałów. ..

  5. grzegorzadam 2 sierpnia 2017 o 20:16

    a co z Hashimotkami z tezyczka”

    Wyklucz dla pewności najpierw:
    http://www.pepsieliot.com/przepis-na-herbate-leczaca-ponad-60-chorob-i-zabijajaca-pasozyty/

  6. agaaga 5 sierpnia 2017 o 22:01

    W telegraficznym skrócie: PODJĘŁAM SIĘ ZADANIA i dziś wieczorem mija 2 dzień picia mikstury!!! Dziś jestem taka miła, że z kijem nie podchodź… Czekam na noc jak na zbawienie 🙂

    Ale do rzeczy: polecam kupić syrop klonowy 500ml, wychodzi taniej. Zapłaciłam 59zł bio. I z tego co widzę po 2 dniach, taka flaszka starcza na 2 dni z kawałkiem na następny.

    Założyłam sobie, że wypiję około 10 dużych szklan ( 300ml) dziennie. W związku z tym polecam kupienie na 1 dzień 5 cytryn mniejszych niż średnie, ponieważ pół takiej cytryny odpowiada ok 2 łyżkom soku. Przekrajam, wyciskam w dłoni i gotowe. Dolewam 2 łyżki syropu klo i sypię cayenne, plus woda i niech się dzieją cuda! A świat mi dziś nieco wiruje w głowie. Mam nadzieję, że jutro odczuję choć ułameczek więcej przyjemności egzystencjonalnych niż dziś :]

    Pierwszego dnia zrobiłam fotę mojego niekochanego kałduna i w ostatnim dniu też cyknę. Liczę na CUDA 😉 Niestety niemam wagi, więc nie wiem ile zleci. Do zameldowanka!!!

    1. agaaga 6 sierpnia 2017 o 19:20

      3ci dzień ma się ku końcowi 🙂 Dziś już jest milej, nie warczę, nerwy tak nie szarpią 😉 I już wiem na czym polega magia tego niemalże głodowania! Syrop klonowy! Parę lat temu próbowałam głodówki, jazda tylko na wodzie. Skończyło się po południu, gdy poszłam do marketu… Masakra! Wszystko pachniało tak, że postanowiłam wreszcie zjeść, więc zeżarłam tyle co przez 4 dni…

      Konkluzja jest taka, że dzięki klonowemu nie ma skoków cukru!!! Da się funkcjonować!

      Do usłyszenia 🙂

      1. Pepsi Eliot 6 sierpnia 2017 o 21:05

        trzymamy kciuczki

  7. agaaga 6 sierpnia 2017 o 19:23

    Edit: Powyżej nie dopisałam, klasyczna głodówka skończyła się 2go dnia po południu!

    1. agaaga 9 sierpnia 2017 o 22:37

      Melduję iż mika 5 dzień na lemonie! I chyba już z tym niejedzeniem nawet dobrze 🙂 Muszę przyznać, że to są najdłuższe dni w moim życiu 🙂 Rozważam przedłużenie tego detoxu o 5 dni! Do usłyszenia!

    2. agaaga 11 sierpnia 2017 o 18:47

      8 dzień w połowie, a mi się tak spodobało, że chyba przedłużę o 5 lub 10 dni 🙂

      1. Pepsi Eliot 11 sierpnia 2017 o 20:40

        to fajnie 🙂

    3. agaaga 13 sierpnia 2017 o 10:53

      Podczas nie jedzenia czas ciągnie się 2 x dłużej i to były najdłuższe moje dni 🙂 Dziś koniec, ale bankowo do tego powrócę!!! Jestem pewna natomiast tego, że każdy poranek będę zaczynała 600ml kubkiem lemoniady zrobionej z miodu, cytryny i cayenne!

      1. Xaxa 17 czerwca 2019 o 20:17

        Wykonałaś misję, czułas jakieś efekty? Powtórzylas kiedyś?

  8. malami 27 sierpnia 2018 o 17:45

    hej pepsi. Jestem w 11 tyg ciazy, zamowilam green fruits i witamine k2+d3 powiedz mi prosze jak je zazywac.

    1. Pepsi Eliot 27 sierpnia 2018 o 20:37

      Greens & Fruits TiB nie jest przeznaczone sensu stricte dla ciężarnych, ale moje koleżanki biorą 1 dziennie. D3+K2 TiB 2 po śniadaniu, ale badanie 25(OH)D niezbędne, na 5 dni przed badaniem odstaw oba suplementy. Rozważ branie chlorelli i spiruliny This is BIO (patrz wpisy), oraz dodatwkowo kwasu foliwowego G7G.

  9. Migdałowa 18 września 2018 o 15:10

    A ja robię ten detox raz na jakiś czas i trzeba przyznać: raz idzie mi lepiej, a raz walczę ze sobą strasznie. Jednak jest dla mnie dobrym sposobem na oczyszczenie. Mam problemy po kuracji hormonalnej, czasem puchnę z byle powodu lub bez powodu i ten detox mi bardzo pomaga. Ale trzeba być twardym, zwłaszcza 2 pierwsze dni są trudne, później lecisz z nurtem;)

  10. Pędziwiatrem.. 6 grudnia 2018 o 10:54

    Hej Pepsi,mogłabyś doradzić proszę.Jestem na tym lemoniadowym kosmosie bodajże 7 dzień,nie wypróżniam się jak jest w opisie.Piję wodę z solą nieregularnie,gdyż po niej czuję okropnie słabo, niedobrze a do tego palą mnie poliki.Spróbowałam pic Epsom,ale wypiłam jednorazowo,gdyż nie mam dużej wiedzy a nie chcę sobie zaszkodzić.Po jednej dawce soli cisza.Wczesniej wypróżnialam się regularnie,teraz zastój na 3 dni.Pytam bo oczyszczając się bez wyproznien to chyba nie halo.
    Nie jestem weganką,jem wszystko,gotuję w domu.Na master cleans przeszłam po prawie miesięcznym poście przerywanym.Nie kręci mi się w głowie,zero bólu głowy,rozdrażnienia są i to nawet często, gotuję rodzince nie smakując,ponoć lepiej co ciekawsze?
    Czym mogłabym się wesprzeć w tym oczyszczaniu, czy no soda byłaby ok? Czytam o lewatywie ale o niej ledwie coś wiem.
    Miłe widziane sugestie,pozdrawiam?

    1. Pepsi Eliot 6 grudnia 2018 o 10:57

      użyj chlorku magnezu TiB, weź łyżeczkę, a jak nie poleci, jeszcze trochę więcej. Jeszcze mocniej działa sól Epsom.

    2. grzegorzadam 6 grudnia 2018 o 17:27
  11. Pędziwiatrem.. 6 grudnia 2018 o 12:52

    Dzięki za odpowiedź?Stety mam jeno jabłczan von TiB.. powalczę,tymczasem ćwiczenia troszkę pomogły? przy okazji,dziwny ten detoks,rzekłabym wkur.. kiedy ponad połowa za mną to teraz mogę żyć „powietrzem” i lemon.No ale spoko,zdesperowanym nie polecę szybciej ciekawskim.Post przerywany jest zdecydowanie znośniejszy.

Pozostaw odpowiedź malami Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *